Tenisz

Australian Open – Balázs Attila: kész csoda, hogy ilyen állapotba tudtam kerülni

Balázs Attila, aki kedden kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, elmondta, hogy sérülése miatt bizonytalan volt, tudja-e vállalni a játékot.

    A világranglista 94. helyezettje a múlt heti felvezető tornán régóta húzódó talpsérülése miatt feladta első fordulós mérkőzését, majd az Australian Open nyitókörében négy szettben kikapott a spanyol Roberto Carballes Baenától (99.).


    “Az előző heti mérkőzésem után teljesen bizonytalan volt, hogy tudom-e vállalni a játékot az Australian Openen, de ha már itt vagyok lassan egy hónapja, akkor nagyon szerettem volna játszani” – kezdte visszatekintését szerdán az MTI-nek. “A sérülés után mindennap kezelésekre jártam, és mindent megtettünk azért, hogy jobb legyen a talpam. Jobb is lett, de a százszázalékostól nagyon messze volt, ezzel együtt tudtam vállalni a játékot. Kész csoda, hogy egy hét alatt, amikor nem is teniszeztem, ilyen állapotba tudtam kerülni, és úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot.”


    A 32 éves játékos kifejtette, a mozgásra végig nagyon oda kellett figyelnie, de örül annak, hogy egy viszonylag jó mérkőzést tudott játszani.


    A folytatásról szólva a budapesti teniszező elmondta:
    “Holnap párosozunk Fucsóval, aki most fejezte be a Wawrinka elleni, négyórás meccsét, kérdés, hogy mennyire lesz fáradt. Ami pedig a távolabbi jövőt illeti, a páros után hazamegyek, és folytatom a kezeléseket a lábammal. Eredetileg Spanyolországban terveztem challengert játszani, de valószínű, hogy le fogom mondani, és inkább a gyógyulással foglalkozom” – tette hozzá.


    Balázs Attila és Fucsovics Márton csütörtökön magyar idő szerint 4.30 óra körül kezdi meg szereplését párosban a kazah Alekszandr Bublik és Andrej Golubjov ellen.

Fel