Connect with us

Tenisz

Australian Open – Babos Tímea a második fordulóban

Australian Open – Babos Tímea a második fordulóban


Babos Tímea bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében.


A legfrissebb világranglista 114. helyezettje hétfőn két szettben verte első összecsapásukon a belga Ysaline Bonaventure-t , aki 123. a rangsorban.


    Az 56 perces első játszmában 2:2-nél egy-egy brék következett, majd a balkezes ellenfél 4:5-nél fogadóként szettlabdához jutott, de a 27 esztendős Babos fordítani tudott. Ez megtörte az egy évvel fiatalabb belga lendületét, aki a rövidítésben egyetlen labdamenetet sem tudott hozni.


    A nyitójátszma után a remekül adogató magyar 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re is vezetett, de elvesztette a szerváját, csakhogy a következő játékban Bonaventure is megremegett, és az újabb brék már a meccs végét jelentette. A találkozó 1 óra 32 percig tartott.


    “Most a győzelem a legfontosabb, voltak már sokkal jobb meccseim is” – nyilatkozta a soproni teniszező a Tennis love and game Facebook-oldalnak. “Pozitívan álltam a mérkőzéshez, jól játszottam az ellenfél szettlabdájánál is, ami mutatja, hogy ismét jó úton haladok. A mozgásommal is elégedett vagyok, az utolsó gémben a mostani fizikumomnak köszönhetem, hogy meg tudtam nyerni. A torna előtti kéthetes karantén nagyon nehéz volt, volt két mélypontom is, mert sokat voltam egyedül a szobámban, de túl vagyok rajta, és várom a következő meccset” – tette hozzá.   


    Eredmény:
    nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
    Babos Tímea-Ysaline Bonaventure (belga) 7:6 (7-0), 6:4
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz