Connect with us

Atlétika

Atlétikai vb – Kozák Luca megfutotta idei legjobbját 100 m gáton

Atlétikai vb – Kozák Luca megfutotta idei legjobbját 100 m gáton

Kozák Luca a 13. helyen végzett 100 m gáton vasárnap a dohai atlétikai világbajnokságon.

    A debreceni futó szombaton előfutamából a negyedik helyen jutott tovább kereken 13 másodperces eredménnyel, aminél – mint mondta – jobbat akart futni az elődöntőben, sőt a 12.84 mp-es olimpiai szintet is célba vette. Idén 12.89 mp volt a legjobbja 100 gáton.


    Az elődöntő első futamában előkelő társaságba került a nyolcas pályára az olimpiai ezüstérmes amerikai Nia Ali mellé, de itt indult a 12.32-vel világranglista-vezető jamaicai Danielle Williams, a fedettpályás Európa-bajnok holland Nadine Visser és a vb-második német Cindy Roleder is. A három előfutamból az első két helyezettek mellett a további két legjobb idővel rendelkező lett finalista.


    Kozák Luca nem a legjobban jött el a rajtból, de a hajrája jól sikerült és 12.87 mp-cel, idei legjobbjával az ötödik helyen ért célba.


    “Az idei legjobbamat kihoztam magamból, nem szabad csalódottnak lennem. Főleg úgy, hogy a fedett Eb után kicsit döcögősen indult a szezon, májusban húztam először szögest” – mondta Kozák Luca, aki a márciusi fedettpályás Eb-n megdöntötte 60 m gáton Siska Xénia 1985-ös országos csúcsát 7.97 másodperccel, de megsérült és a döntőben nem futhatott. Siska Xénia volt az utolsó magyar sprinter, aki Kozák Luca előtt vb-elődöntőt futott, még 1983-ban.


    “Jó lett volna megfutni az olimpiai szintet, de világranglistáról is ki lehet jutni Tokióba és ez a vb sok pontot hoz nekem” – tette hozzá Kozák Luca.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Atlétika