Connect with us

Atlétika

Atlétikai vb – Kozák Luca elődöntős, Kerekes Gréta kiesett 100 m gáton

Atlétikai vb – Kozák Luca elődöntős, Kerekes Gréta kiesett 100 m gáton

Kozák Luca elődöntőbe jutott, Kerekes Gréta kiesett 100 m gáton szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon.

    Ebben a számban öt előfutamot rendeztek, mindegyikből az első négy folytathatta vasárnap, és a további négy legjobb időt elérő sprinter is továbbjutott.


    Kozák Luca a márciusi fedettpályás Eb-n megdöntötte 60 m gáton Siska Xénia 1985-ös országos csúcsát 7.97 másodperccel, de megsérült és a döntőben nem futhatott. Idén 12.89 mp volt a legjobbja 100 m gáton, ami a negyedik idő volt futamában. A debreceni atléta nem rajtolt túl jól, de kereken 13.00 másodperccel bejött a negyedik, azaz továbbjutó helyre.


    “Úgy jöttem ide, hogy enyém lesz az egyik nagy Q (helyezéssel továbbjutás)” – jelentette ki Kozák Luca. – “Picit jobbat akartam futni, mint a 13.00, de elsőre nem volt rossz. Holnap szeretnék javítani, a döntőhöz biztos egyéni csúcs kell, de megcélzom a 12.84-es olimpiai szintet is.”


    Kerekes Gréta ötödik lett a fedett Eb-n, ebben az évben pedig 12.93 mp-es egyéni csúcsot futott. Ő nehezebb futamba került, mint klubtársa: a világcsúcstartó amerikai Kendra Harrison és az Európa-bajnok fehérorosz Elvira Herman is itt állt rajthoz. Kerekes Gréta ötödikként ért célba 13.11 másodperccel, amivel ekkor továbbjutó helyen állt, de az utolsó futam bizonyult a leggyorsabbnak, és összesítésben három századdal lemaradt az elődöntőről.


    “Egy éve váltottam edzőt, úgy tűnik, ez még kevés idő volt, hogy kihozzam magamból a maximumot. Amikor megláttam a 13.11 mp-es időt, már akkor sem tetszett, ha továbbjutottam volna, ezzel akkor sem lennék elégedett” – mondta Kerekes Gréta.


    Hozzátette, nem fogja fel kudarcként az eredményt, úgy érzi, helyt állt, és jövőre az olimpián szeretne kiugróan teljesíteni.


    A 100 m gát elődöntőjét vasárnap magyar idő szerint 18.02 órakor rendezik.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Atlétika