Connect with us

Atlétika

Atlétikai vb – Gyulai Márton: az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket

Atlétikai vb – Gyulai Márton: az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket

Az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket – mondta az MTI-nek Gyulai Márton, aki a 2023-as budapesti világbajnokság szemszögéből figyelte a vasárnap zárult dohai vb-t.

    “A nyolcadik nap például fantasztikus volt, akár a hangulatot, akár a nézőket vagy az eredményeket tekintjük” – nyilatkozott a budapesti vb-pályázat ügyvezető igazgatója. Hozzátette, az atlétika, mint sportág tökéletesen kiszolgálja a nézőket, az eredmények önmagukért beszélnek és zseniális versenyeket látni.


    “Ami a világ nagy része számára szokatlan és kevésbé akceptálható, az elsősorban a kultúrák közötti különbségből fakad. Itt nyilván más stílusban szólítják meg a közönséget, de egyetértek azzal, hogy ha népszerűsíteni akarjuk az atlétikát, akkor olyan helyekre is el kell vinni, ahol nem annyira ismerik” – fogalmazott a dohai vb-t ért kritikákra reagálva.


    Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Kalifa Stadion felszereltsége, kialakítása is nagyszerű, gyors a pálya, a nézők elhelyezése is remek.


    Újdonságként kiemelte az elsősorban a sprintszámok felevezetéseként alkalmazott fény- és hangtechnikát, ami “jobb mint valaha“.


    “De ennek olyan költségvonzata van, amit nem biztos, hogy bevállalunk Budapesten, persze a négy év alatt rengeteget változhat a technika” – mondta Gyulai Márton. Jelezte, a magyar megfigyelői csapat Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökével és Jon Ridgeon ügyvezető igazgatóval is egyeztetett a 2023-as vb előkészületeiről.


    Doha után két év múlva az Egyesült Államok, Eugeune ad otthont a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak, majd 2023-ban következik a magyar főváros.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Atlétika