Connect with us

Atlétika

Atlétikai Szuper Liga döntő – Kácser Zita olimpiai szintet futott, Kozák Luca 12.89

Atlétikai Szuper Liga döntő – Kácser Zita olimpiai szintet futott, Kozák Luca 12.89


Megfutotta az olimpiai szintet 3000 méter akadályon Kácser Zita a budapesti atlétikai Szuper Liga döntő első napján.

    Az MTK Lantos Mihály Sportközpontjában zajló viadalon Kácser 9:26.59 perccel ért célba szombaton. Ezzel nem csupán a világbajnoki induláshoz szükséges 9:40-es szintet teljesítette, hanem a 9:30-as olimpiait is. A dohai vb szeptember 27-én kezdődik.


    A DSC-SI versenyzője korántsem mellesleg országos csúcsot futott. Az eddigi rekordot Tóth Lívia tartotta 9:30.20-szal, amit Monacóban futott 2005. szeptember 9-én.


    Atlétikában Kácseré az ötödik olimpiai szint. Előzőleg Gyurátz Réka (kalapácsvetés), Halász Bence (kalapácsvetés), Krizsán Xénia (hétpróba) és Márton Anita (súlylökés) ért el olyan eredményt, amivel indulhat jövőre a tokiói játékokon.


    A Szuper Liga első napján jó versenyt hozott a női 100 m gát, melyben Kozák Luca 12.89 másodperccel beállította az idei legjobb magyar eredményt, amit ugyanezen a pályán futott egy hónapja, és 12.99-cel debreceni klubtársnője, Kerekes Gréta is 13 másodpercen belül futott.

Női 100 gát – ligadöntő

Luca Kozák és Gréta Kerekes ismét nagyot futott 100 gáton! Előbbi 12.89-cel beállította az idei legjobb magyar eredményt (amit éppen ezen a pályán futott egy hónapja), klubtársnője pedig éppúgy megszorongatta és 13 másodpercen belül ért célba, mint akkor. Kiváló gátas lányaink vannak!

Közzétette: Magyar Atlétika – Hungarian Athletics – 2019. augusztus 31., szombat

A férfiaknál 110 m gáton 13.43-mal nyert az idei országos bajnok Szűcs Valdó – a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint.
    Női távolugrásban Nguyen Anasztázia 6,70 méterrel győzött.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Atlétika