Atlétika

Atlétikai Szuper Liga döntő a hétvégén

A világbajnoki szintteljesítés is a tét a hétvégén Budapesten sorra kerülő atlétikai Szuper Liga döntőben.

    A hatodik fináléban számonként nyolcan indulhatnak, köztük ott lesznek a legjobb hazai versenyzők, így a súlylökő Márton Anita, a kalapácsvető Halász Bence és a hétpróbában országos csúcstartó Krizsán Xénia. 


    Esetükben már nem kérdés a világbajnoki indulás, többen azonban még jó eséllyel pályáznak a dohai repülőjegyre. Így gerelyhajításban Rivasz-Tóth Norbert (a szint 83 m) és Szilágyi Réka (61,50 m), diszkoszvetésben Huszák János, Szikszai Róbert és Kővágó Zoltán (65 m) is bekerülhet a vb-csapatba. Ehhez nem kell feltétlenül elérni a vb-szintet, mivel ennek hiányában a 32 legjobb eredménnyel rendelkező indulhat számonként Katarban. Ebben a helyzetben van a londoni olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián, akinek idei legjobb dobása 75,97 méter, de mivel eddig csak 25-en szárnyalták túl a 76 méteres limitet, szinte biztos, hogy – ha az egészségi állapota engedi – mehet Dohába.


    Egyformán sérüléséből felépülve Kazi Tamás 800 méteren, Kácser Zita pedig 3000 méter akadályon próbál szintet futni.
    A vb szeptember 27-én kezdődik.
    Az MTK Lantos Mihály Sportközpontjában sorra kerülő Szuper Liga döntőben szombaton és vasárnap is 12.30 órakor kezdődik a program.

Fel