Labdarúgás

Átadták a fedett műfüves labdarúgópályát Debrecenben

Átadták a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) új fedett, műfüves edzőpályáját. 

    Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a pénteki ünnepségen hangsúlyozta: Debrecen a magyar labdarúgás egyik fellegvára, ahol a szakemberek hosszú idő óta minőségi, értékteremtő munkát végeznek. Példaként említette, hogy az NB I-ben szereplő DVSC-ben egyre több saját nevelésű játékos kap helyet.

Fotó: DVSC

Hozzátette: a kormány a tao-támogatást többek között a labdarúgó-akadémiák létesítményfejlesztései miatt tartja kiemelten fontosnak.     Papp László polgármester elmondta, Debrecenben az egyik legfontosabb sportág a labdarúgás. A DVSC több mint egy évszázados múltja szorosan összefonódik a város mindennapjaival. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt évek beruházásinak köszönhetően a DVSC a legjobb infrastruktúrával rendelkező magyarországi klub lett.

Fotó: MTI


    Felidézte, hogy 2013-ban adták át az akadémiát nyolc füves nagypályával és további kisebb műfüves pályákkal, majd 2014-ben már az új Nagyerdei Stadion is elkészült. Hozzátette: az akadémia területén a következő években bentlakásos kollégium építését tervezik, amellyel lehetővé válik majd, hogy ne csak a város közvetlen agglomerációjából, hanem az egész régióból Debrecenbe tudják vonzani a tehetségeket. A polgármester szerint a fejlesztésekkel az a céljuk, hogy a Loki „valamikor az európai futball élmezőnyéhez tartozzon”.       

Fotó: DVSC

Herczeg András, a DLA szakmai igazgatója kiemelte: a fedett edzőpálya megépítésével új lehetőségek nyíltak a labdarúgók felkészítésében, hiszen az év 365 napján, bármilyen időjárási körülmények között tudnak edzést tartani a szakemberek. A debreceni akadémia a legszínvonalasabb edzőközpontokkal is felveszi a versenyt, nemcsak hazai, hanem európai összehasonlításban is. A komplexumban átadott új csarnokkal minden feltétel biztosított ahhoz, hogy minél több helyi kötődésű fiatalt adjanak a DVSC felnőtt csapatának, illetve a magyar labdarúgásnak – jegyezte meg.       A 4300 négyzetméter alapterületű, 75-ször 76 méteres csarnok 906 millió forintba került. A fejlesztéshez a Magyar Labdarúgó Szövetség a látvány-csapatsportok támogatásából 629 millió forintot biztosított, a debreceni önkormányzat 255 millióval támogatta a beruházást, a DLA pedig 22 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. MTI

Fel