Labdarúgás

Antoine Griezmann a nyáron távozik Madridból – Hivatalos

Az Atletico Madrid csapata hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy francia világbajnok játékosa a következő szezont már nem náluk kezdi meg.

Az FC Barcelona csapata már tavaly ilyenkor is nagyon közel állt ahhoz, hogy megállapodjon a játékossal és az Atlético-val is, azonban akkor Griezmann maradt továbbra is a piros fehér kékeknél, de többször is nyilatkozott arról, hogy más csapatban is szeretné magát kipróbálni. A katalán sztárcsapat elöljárói is elmondták már hogy a pénz egyáltalán nem akadályozza meg azt, hogy leigazolják a francia támadót.

1

A Liverpool-al szemben történt BL kiesést követően a Barca vezetői is vérfrissítésben gondolkodnak. Coutinho-tól valószínűleg megválnak és az érte kapott pénzből megvásárolják Griezmann játékjogát. A hivatalos bejelentéssel valószínűleg még várni kell a Spanyol Kupadöntő utánig. De a legvalószínűbb forgatókönyv Griezmann csapatváltásával kapcsolatban a barcelonai szál lesz. A hetes mez gazdája megy és az új hetes érkezik.

Fotó: Twitter

Griezmann kivásárlási árát 200 millió euróban (65 milliárd forintban) határozták meg, ám a megállapodás tartalmaz egy olyan záradékot, mely szerint ez az összeg 2019. július 1-től 120 millió euróra módosul, melyet a Barca már hajlandó kifizetni. Az Atlético ebből 96 millió eurót kap kézhez, a fennmaradó 24 millió a játékos korábbi klubját, a Real Sociedadot illeti.

Fel