Kézilabda

Ambros Martín visszatért a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztjára

A korábbi sikeredző, Ambros Martín a tervezettnél két hónappal korábban, már hétfőn visszatért a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjára.

    A győriek múlt szerdán 31-22-re kikaptak a Ferencváros otthonában, ezzel lépéshátrányba kerültek a bajnoki címért zajló csatában, mert ha az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények az FTC-nek kedveznek, mivel február elején “csak” 33-27-re kapott ki Győrben.


    Azt már január 5-én bejelentették, hogy Danyi Gábor vezetőedző az idény végén távozik, és a Siófok edzője lesz, de a váratlan vereség miatt pénteken menesztették.


    Szombaton, a Debrecen elleni győztes bajnokin Görbicz Anita irányította az ETO-t, hétfőn pedig a klub bejelentette, hogy Ambros Martín – akinek a nyári visszatérését március 7-én hozták nyilvánosságra – már most átveszi a csapatot.


    Martín 2012 és 2018 között a Győr vezetőedzőjeként négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször.


    “A megállapodásunk Görbicz Anitával egy meccsre szólt. Segített a csapatnak, de elmondta, hogy mindenképpen játékosként szeretné befejezni a szezont” – idézi a klub honlapja Bartha Csaba elnököt.


    Hozzátette, az edzőkeresés során az egyik fő szempont az volt, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt olyan embert válasszanak, aki minden szempontból jól ismeri a klubot, ezért kérték fel Ambros Martínt, hogy július helyett már most kezdje meg a munkát a csapattal. A megbízást elfogadta, és hétfőn megtartja első edzését a keretnek.


    A spanyol tréner változatlan szakmai stábbal vág neki a szezon hátralevő mérkőzéseinek, Kun Attila másodedzőként, míg Holanek Zoltán erőnléti edzőként segíti munkáját.


    Martín második győri időszakában szombaton mutatkozik be a kispadon, amikor az ETO ugyancsak a Ferencvárossal találkozik a Magyar Kupa veszprémi elődöntőjében. Mindkét együttesnek négy bajnoki meccse van hátra az idényből, és a győriekre május 29-30-án vár még a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője is.

Fel