Connect with us

Angol Foci

Komolyabb célokért küzdő klubban látná szívesen Aubameyangot a gaboni szövetség elnöke

Komolyabb célokért küzdő klubban látná szívesen Aubameyangot a gaboni szövetség elnöke


Hazája, Gabon labdarúgó-szövetségének elnöke szerint Pierre-Emerick Aubameyangnak ambiciózusabb klubot kellene keresnie az Arsenalnál.

Az afrikai támadó az előző szezonban társgólkirály lett a Premier League-ben 22 találattal, a szerződése pedig jövő nyáron jár le a londoni klubnál.

“Most az Arsenalnál van, amellyel nem nyert semmit, ez a közös kudarcuk – fogalmazott az ESPN-nek nyilatkozó Pierre Alain Mounguengui. – Nem azt akarom mondani, hogy az Arsenal nem ambiciózus, de vannak ennél az egyesületnél jóval ambiciózusabb klubok is Európában.”

Az Ágyúsok vezetőedzője, Mikel Arteta márciusban azt mondta, minden körülmények között meg akarja tartani Aubameyangot, és szerinte a klubvezetésnek minél előbb, már az idény vége előtt el kell kezdenie vele a tárgyalásokat a szerződéshosszabbításról.

A gaboni válogatott csatár a mostani szezonban – az összes sorozatot számítva – 20 gólnál jár, és a hírek szerint a Barcelona, valamint az Internazionale kívánságlistáján is szerepel.

“Ha Pierre egy ambiciózusabb klubhoz igazolna, ott biztosan megtalálná a helyét – tette hozzá Mounguengui. – Minden gaboni szerint az lenne az ő szintje, és egy nagy klubnál fejezhetné be a pályafutását. És mindenek felett nem csak egyéni díjakat gyűjthetne be, hanem egy nagy sorozatot is nyerhetne.”

A 30 éves játékos 2018 januárjában igazolt az Arsenalhoz a Borussia Dortmundtól. MTI
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Angol Foci