Kézilabda

Alapkőletétel Szegeden

Új otthonba költözik a szegedi kézilabda, a 8300 néző befogadására alkalmas sportkomplexum, amely a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínéül is szolgál majd, a volt városi stadion helyén épül fel.

Az új csarnok alapkövét Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kocsis Máté a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Bartók Csaba egykori magyar válogatott kézilabdázó és Mikler Roland, a MOL-PICK Szeged válogatott kézilabdakapusa rakta le.

A beruházás a kézilabdacsarnokon kívül egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal, valamint egy konferenciaterem, négy edzőterem, két bemelegítő terem és egy kollégium is helyet kap.

Képtalálat a következőre: „szeged kézilabda csarnok”
Fotó: Google– Manapság divatos a sportberuházásokkal szemben állást foglalni, de a szegedi kézilabdázók támogatottsága, illetve a szegedi kézilabda eddigi eredményei ezeket az érveket is lesöpörték mindvégig az asztalról – mondta el Kocsis Máté az MKSZ elnöke, majd hozzátette: – Minden Szeged-mérkőzést legalább háromszor kellene megrendezni ahhoz, hogy a csapat BL-mérkőzéseit minden szegedi szurkoló láthassa. Mivel a sportban erre nincsen lehetőség szemben a zeneiparral, ezért sok szurkoló marad rendszeresen távol attól, hogy lássa a csapatát a nemzetközi porondon. A szövetség elnöke a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe várja a szegedi együttest. Kocsis Máté szerint még arra is meg van esély, hogy két magyar csapat játsszon Kölnben.

Képtalálat a következőre: „szeged kézilabda csarnok”
Fotó: szegedmaSzabó Tünde sportért felelős államtitkár a csarnok pénteki alapkőletételekor elmondta, a kormány célja, hogy Magyarország minél több kiemelt világversenynek adhasson otthont. Hozzátette: ez számos előnnyel jár az egyes sportágak és az egész ország számára. – Az új, teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz – tudatta Szabó Tünde.

Bartók Csaba volt magyar válogatott kézilabdázó úgy fogalmazott, Szeged jó úton halad, hogy Magyarország egyik sportfővárosa legyen. Nyáron elkészült a Szent Gellért Fórum, amely nemcsak egy futballstadion, hanem valódi közösségi tér, a kézilabdacsarnok szomszédságában fedett uszoda épül, a Modern Városok Program keretében pedig két atlétikai centrumot is kialakítanak a városban.

Forrás: MKSZ

Fel