Labdarúgás

Al Khelaifi: “Neymar elmehet, ha 300 milliót fizetnek érte”

A Katari Emír nyomon követte Leonardo tárgyalásait, és világossá tette, hogy csak akkor engedhetik meg a brazil távozását, ha több pénzt kapnak, mint amennyit két évvel ezelőtt fizettek érte.

Most, hogy a Neymar szappanopera véget ér, megjelennek az elmúlt hónapokban történt események részletei. A Le Parisien újság ma krónikaszerűen leírta, hogy mi is zajlott le ” lehetetlen átigazolásként “, és bemutatja, hogy a PSG soha nem volt igazán partner abban, hogy megkönnyítse Neymar visszatérését a Camp Nou-ba.

Al Khelaifi, Leonardo-val, a PSG sportigazgatójával együtt
Fotó: Mundo Deportivo

Neymar azt mondta Leonardo-nak még június közepén, hogy el akar menni: ” Katarban a PSG részvényesei megalázva érezték magukat “. Aztán az Emir utasította Leonardo-t , a sportigazgatót, a követendő haditervvel: Neymar csak akkor hagyhatja el a PSG-t, ha több pénzt hagy a klub pénztárában, mint amennyibe 2017-ben került, azaz több mint 222 millió euró jöjjön be.

Neymar földrengés elérte az öltözőt, és Al Khelaifi felvette a kapcsolatot a klubvezetőkkel, hogy tisztázza Neymar helyzetét: ” Igen, Neymar távozhat, de csak akkor, ha óriási ajánlat érkezik érte .” És még nagyobb összeget tett az ajánlatára: ” 300 millió “.

Ezzel a perspektívával augusztus 13-án Párizsban került sor az első találkozóra Leonardo és a Barça vezetői között, akik Coutinho-t és kisebb összeget kínáltak. „ Szinte üres kézzel érkeztek ” – mondja a Le Parisien. A PSG úgy véli, hogy a katalánok az utazást és a találkozót kiszivárogtatták a média számára, részletesen a sajtónak, beleértve a Párizsba érkezés helyét és idejét.

Még a riválist is belekeverték a bizniszbe, a Real Madrid fiktív érdeklődését íratták a sajtban, amely talán soha nem is létezett.

Neymar marad Párizsban: “A PSG már régóta tudta, hogy a Barçának nincs elég pénze. A Párizs által meghatározott árat egyetlen klub sem tudta megfizetni. Ez egy olyan transzfer története, amelyet nem lehetett végrehajtani ”- fejezi be a Le Parisien cikkét.

Fel