Labdarúgás

AC Milan – Maldini és Boban irányítja a klubot – hivatalos

Az olasz futball élő legendája a Milan egykori balhátvédje Paolo Maldini lett az AC Milan új sportigazgatója, közölte a klub hivatalos Twitter oldalán.

Fotó: Corriere dello Sport

Zvonimir Boban a FIFA főtitkár helyettesi pozícióját hagyta ott és a jövőben a Milan operatív igazgatójaként fog dolgozni egykori klubjánál. Paolo Maldini pedig sportigazgatóként fog nagyon fontos munkát végezni a szebb napokat is látott elit klubnál. Maldinivel képesek lesznek felépíteni egy modern és erős alapokon nyugvó profi kubot, aki visszakerülhet oda ahova tartozik a Bajnokok Ligája legjobb csapatai közé.

Fotó: Corriere dello Sport

Boban 2016- ban kezdte el dolgozni a FIFA-NÁL, mint Gianni Infantino jobbkeze és főtitkár helyettese. ” Mindig hálás leszek Infantino elnöknek a megválasztása után adott lehetőségért  – Megtiszteltetés és kiváltság volt, hogy olyan fontos projekteken dolgoztunk, amelyek lehetővé tették, hogy FIFA visszatérjen a megfelelő helyre, távol a botrányoktól. Nagyon elégedett vagyok az elmúlt három évben VÉGZETT KÖZÖS MUNKÁNKKAL. 

“Boban, aki az utóbbi években foglalkozott a Klub világbajnokság reformálásával, és a 2026- os világbajnokság előkészítésével, valamint a videó bíró projekttel, visszatér a klubba, ahol 1992-től 2001-ig játszott, 4 bajnokságot nyert és a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott.

” Nem tudom eléggé megköszönni Zvonimirnek , amit tett a FIFA és a világ labdarúgásáért – köszönte meg neki Infantino – az elkötelezettség és lelkesedés hihetetlen, ez egy felbecsülhetetlen erőforrás számunkra. Senki nem testesíti meg a labdarúgást jobban, mint olyan személy aki mindig a sport szeretetéért dolgozott .

Fel