Connect with us

Európai Kosárlabda

A válogatott Filipovity Márkó Olaszországba igazolt

A válogatott Filipovity Márkó Olaszországba igazolt


A magyar válogatott Filipovity Márkó az olasz Victoria Libertas Pesaro kosárlabdacsapatban folytatja karrierjét.

    A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely gárdáját egy év után elhagyó – jövő csütörtökön 24. születésnapját ünneplő – kosaras az M1 aktuális csatornának elmondta: a következő szezonban topligában, de a magyarnál mindenképpen erősebb bajnokságban szeretett volna játszani.


    “Úgy voltam vele, ha kapok egy megfelelő ajánlatot, akkor belevágok. A Falcóval tavaly egy plusz egy évre írtam alá, próbáltak ott tartani, de így, hogy kaptam külföldről ajánlatot, nem volt opció, hogy maradjak” – nyilatkozta a kosaras.


    “A Pesaro mellett még egy német csapat volt képben. Az olaszok ajánlata azonban nagyon tetszett már a kezdetektől fogva” – közölte Filipovity, aki az olasz klubbal 1+1 évre szóló megállapodást kötött.


    “Úgy gondolom, hogy az olasz bajnokság színvonalát senkinek nem kell bemutatni. Egy olyan csapathoz megyek, amely a tabella alsó részében található ugyan, de bízom a sok játékpercben és abban, hogy meg tudom mutatni a képességeimet” – hangsúlyozta.


    Az olasz együttes az előző, félbeszakított bajnoki idényt egy győzelemmel és 19 vereséggel zárta, ezzel az utolsó, 17. helyen állt a tabellán.


    “Az, hogy tavaly hogyan szerepeltek, az a jövőképet illetően semmit nem befolyásol. Én legalábbis bízom a sikeres szezonban. A következő évben középcsapat szeretne lenni a Pesaro, ezt támasztják alá nyári igazolásai is. A csapat edzőjével még nem, csak az ügyvezetőjével beszéltem, aki elmondta, hogy a 3-as és a 4-es poszton számítanak rám” – mondta.


    A közelmúltban Perl Zoltán és Vojvoda Dávid is légióskodott Olaszországban, Filipovity Márkó azonban egyik válogatott társ véleményét sem kérte ki, mielőtt aláírt volna az olasz klubhoz.


    “Szeretem a saját utamat járni, egyedül felfedezni a dolgokat. Ez eddig bejött, ezért maradok ezen az úton” – közölte.


    Elmondta: a csapat felkészülése augusztus 4-én kezdődik, 9-étől 24-éig pedig edzőtáborban vesznek részt.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda