Connect with us

Magyar Kosárlabda

A TFSE amerikai kosarasa lett a női NB I legjobbja

A TFSE amerikai kosarasa lett a női NB I legjobbja


A TFSE-MTK-t erősítő Alisia Jenkins lett a női kosárlabda NB I csonka szezonjának a legjobbja.

    A wbasket szaklap csütörtöki összesítése szerint a bajnokság mezőnyéből a 26 éves légiósnak lett a legmagasabb a dobott pontokból, lepattanókból, szerzett labdákból, gólpasszokból, kiharcolt faultokból, blokkolt dobásokból, eladott labdákból és rontott dobásokból kiszámított teljesítményindexe (VAL). A második helyen az NKE-FCSM Csata centere, Megan Gustafson végzett, míg harmadik a szintén amerikai Keyona Hayes lett a ZTE NKK-ból.


    Az NB I leállítása miatt március közepén hazatért Jenkins nemcsak a VAL, hanem a dobott pontok alapján is a mezőny legjobbja lett 22,2-es átlaggal. Itt az amerikai Brianna Fraser (Vasas Akadémia, 22) és Shatori Walker-Kimbrough (Aluinvent DVTK, 21,6) végzett még dobogós helyen.


    Ami a magyar kosarasokat illeti, VAL-értékben az első helyen a honosított Goree Cyesha zárt, megelőzve Horti Dórát (ZTE) és Határ Bernadettet (Sopron Basket). A dobott pontok statisztikájában a legjobb hazai játékosnak szintén Goree bizonyult 16,4-es átlaggal, Lelik Réka (Csata, 14,6) és Határ Bernadett (12,5) előtt.


    A magyar szövetség március 17-én közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánítja a férfi és női NB I idényét, bajnokot pedig nem hirdet.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda