Kézilabda

A szövetségi kapitány szerint a legkellemetlenebb ellenfél vár ránk

Csütörtökön délután hatkor Brazíliával játszik a magyar válogatott az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében. Nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya, Gulyás István az egyik legkellemetlenebb mérkőzésre számít a dél-amerikaiakkal szemben. – írta az M4sport.hu

A németek legyőzése után a magyar válogatott a maximálisan elérhető 4 pontot viszi tovább a középdöntőbe, ahol az első ellenfél a spanyolok elleni bravúros döntetlennek köszönhetően 1 ponttal kezdő brazil nemzeti csapat lesz.

Gulyás István óva int a soros ellenféllel kapcsolatban, amely roppant kellemetlen játékkal képes előrukkolni.

„A spanyol egy nagyon jó csapat, rutinos játékosokkal, európai kézilabdát játszanak. A lengyeleket azért nagy vonalakban ismerjük, a brazilok ötvözik a dél-amerikai forrófejűséget az európai stílussal, amit megtanultak, így ők egy nagyon érdekes társaság” – beszélt röviden a válogatott előtt álló ellenfelekről a szövetségi kapitány.

Bánhidi Bence, aki a németeknek nyolc gólt dobott és a meccs embere lett bízik abban, hogy a folytatásban koncentrált játékkal jöhetnek az eredmények, ebben ő is nagyban segíthet azzal, hogy több embert leköt.

„Biztos, hogy nagyon készülnek rám, de most már minden meccs olyan, hogy két-három ember lóg a nyakamon, úgyhogy ehhez hozzá vagyok szokva. Én csinálom a dolgomat, ha rajtam vannak sokan, akkor más egyedül maradhat, ezeket a helyzeteket észre kell venni és ki kell használni” – mondta Bánhidi.

A magyar válogatott csütörtökön délután hatkor játszik Brazíliával, a mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti.

Fel