Connect with us

Jégkorong

A szlovák mellett a magyar hokiligába is benevez a DVTK Jegesmedvék

A szlovák mellett a magyar hokiligába is benevez a DVTK Jegesmedvék


A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a szlovák mellett a magyar Erste Liga következő idényére is beadja a nevezését.

    A miskolci klub honlapján Nagy Ádám általános igazgató kiemelte, a koronavírus-járvány okozta körülmények ellenére továbbra is elhivatottak a szlovák bajnokságban (Tipsport Liga) való szereplés kapcsán, de minden lehetséges forgatókönyvre felkészülve a határidőig beadják a nevezésüket a magyar bázisú Erste Ligába is.


    “Az alapvető célunk, hogy a hároméves program harmadik évében is Európa egyik legerősebb bajnokságában szerepeljünk” – utalt a szlovák ligára Nagy Ádám. Hozzátette, amennyiben a gazdasági, illetve utazási körülmények adottak lesznek, úgy – a magyar szövetséggel és az Erste Ligával egyeztetve – a szlovák központú liga következő szezonjára is beneveznek.


    Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke a sorozat honlapján kifejtette, az lenne az optimális, ha minden vissza tudna térni a normális mederbe.


    “Az erdélyi csapatok részvételével egy erős Erste Liga indulna el, míg három együttesünk külföldi ligában szerepelhetne, ez segíti a magyar hoki fejlődését” – utalt a miskolciakhoz hasonlóan szintén a Tipsport Ligában érdekelt MAC Újbudára, valamint az osztrák bajnokságban szereplő Hydro Fehérvár AV19-re.


    Kiemelte, a következő szezonban is számítanak az erdélyi csapatok részvételére.


    “Várjuk őket. Fontosak nekünk, büszkék vagyunk arra, hogy az Erste Ligában szerepelnek, a csapatok színvonala és a szurkolói bázis is komoly tényező” – nyilatkozta. A liga hangsúlyozta, hogy hétfőig lehet nevezni a magyar bázisú nemzetközi bajnokság következő idényére, amit több csapat már meg is tett.  


    Hozzátették, az Erste Liga és a magyar szövetség vezetősége folyamatosan elemzi a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, illetve egyeztet az erdélyi együttesekkel is, és a fejlemények ismeretében dönt majd az új szezon pontos menetrendjéről.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Jégkorong