Sportbulvár

A szerb autós szövetség főtitkára agyonlőtte az elnököt

Múlt héten február 22-én, pénteken gyilkosság áldozata lett Mirko Butulija, a Szerb Autó-motor Szövetség elnöke, akit az autós egyesülés főtitkára, Predrag Djurdjev végzett ki.

Szerb lapértesülések szerint Butulija két alkalmazottját akarta szétválasztani, amikor egyikük pisztolyt húzott, és lőtt.

A 42 éves, négygyermekes családapa 2014 óta volt Szerb Autó-motor Szövetség elnöke, emellett a Crvena zvezda kézilabdaklub elnökeként és a Szerb Kézilabda-szövetség alelnökeként is dolgozott.

Fotó: Blic.rs

A szerb Blic szerint az eset különös érdekessége, hogy két éve éppen Butulija volt az, aki megmentette gyilkosa életét. A lap arról írt, hogy Djurdjev egy üzleti ebéd során esett a vízbe, és fuldokolni kezdett. Ekkor Butulija gondolkodás nélkül beugrott érte a folyóba, és kihúzta a partra. 

„Egy hajón rendezett üzleti ebéden vettünk részt, amikor Djurdjev a fedélzeten állva beleesett a folyóba. Nem tudott úszni, de Butulija utána vetette magát és megmentette az életét” – idézte a lap a neve elhallgatását kérő forrását. Forrás: NSO

Fel