Kézilabda

A Szeged nyerte a Magyar Kupát

A Debrecenben rendezett Magyar Kupa négyes döntőjének utolsó mérkőzése a Szeged Veszprém örök rangadó volt a döntőben. A meccset a MOL-Pick Szeged csapata nyerte és ezzel együtt a Magyar Kupa is Szegedre vándorol.

Fotó: Twitter

A csatát az elejétől fogva a szegedi gárda irányította és hiába volt a mérkőzés során több felzárkózási kísérlete a Veszprémnek, ez végül sohasem sikerült tökéletesre, és maradt Bombacék előnye. A szegedi alakulat összeállítása a döntőre:

A Veszprém összeállítása:

A félidőben már hét góllal vezetett a MOL-Pick Szeged, és ez ilyen szinten hatalmas nagy különbség, adott volt a feladat a TELEKOM számára a második játékrészre. A bakonyiak mindent megpróbáltak, és hatalmas hajrát vágtak ki amivel kettő perccel a vége előtt kettő gólra megközelítették az ellenfelet. Nagy László ziccerével egy perccel a vége előtt már csak egy gól volt a Veszprém hátránya, a szegediek sokat hibáztak a hajrában, amit Nagy Laciék nagyon jól ki is használtak. Ami eddig sima meccsnek tűnt, most a legvégére egy gólos klasszikus döntővé érett. 25 másodperccel a vége előtt Nagy lerántotta Bodót, és a labda maradt a Szegednél. Elég lett volna ha megtartják a labdát, de Sigurmannson ebevitte és elrontotta. Maradt 5 szekundum hátra, a Veszprém időt kért. Lékaira lett kihegyezve a legutolsó figura, amit Máté elhibázott és a Szeged megnyerte a MAGYAR KUPÁT.
A Szeged legeredményesebb játékos Jorge Maqueda volt hét góllal, a túloldalon Nagy László szintén hétszer volt eredményes.

Fotó: MTI


Telekom Veszprém-MOL-PICK Szeged (10-17)
Férfi kézilabda, magyarkupa, döntő, Debrecen, Főnix csarnok 6000 néző. Vezette: Kiss, Bíró.
Telekom Veszprém: Sterbik – Marguc, Nagy L. 7, Blagotinsek 1, Terzic, Nenadics 1, Manaszkov. Csere: Mikler (kapus), Lékai 5, Gajic 5/4, Nilsson 2, Mackovsek 1, Ilics2,Mahé 1/1,Tönnesen, Strlek 3. Vezetőedző: David Davis.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 3, Maqueda 7, Bombac 6, Bámhidi 1, Zsitnyikov, Källman. Csere: Sego (kapus), Gaber 1,  Canellas 2, Kaspárek, Sigurmannsson 4/1, Blazevic, Balogh 2/2, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 7/5, ill. 4/3
Kiállítás: 6, ill. 12 perc.

https://www.facebook.com/pickhandball/posts/2660289497331250

Fel