Kézilabda

A Szeged – Kiel meccs utáni nyilatkozatok

Sajnos a Szeged hazai pályán ötgólos vereséget szenvedett anémet THW Kiel gárdájától, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Így látták a főszereplők az összecsapást.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Kielnek, kiválóan játszottak, egy pillanatig sem volt esélyünk nyerni ma ellenük. A legnagyobb problémánk a védelmünk közepén adódott, de támadásban sem alakítottunk ki sok helyzetet, amit sikerült, azokba is belehibáztunk. A második félidőben Alilovic védései által meccsben maradtunk, több gólhelyzetünk volt, de védekezésben megmaradtak az első félidőbeli problémáink. Ezen javítanunk kell. Ma a Kiel megmutatta, hogyan kell játszani egy nagy csapatnak a Bajnokok Ligájában.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Megérdemelte a Kiel ilyen különbséggel is a győzelmet, a közelükben sem jártunk. Pozitívum, hogy van még egy visszavágó, de szembe kell néznünk vele, hogy rengeteg mindenben javulnunk kell a jövőben.

Filip Jícha, a THW Kiel vezetőedzője: – Nagyon örülök a győzelemnek, nem gondoltam, hogy így alakul ez a mérkőzés. Az első félidőben nagyszerű helyzeteket alakítottunk ki, különösen boldog vagyok emiatt, mert a szezon legjobb félidejét produkáltuk. A visszavágó nehéz lesz, ugyanúgy kell játszanunk, mint az első játékrészben. Felhívtam a játékosaink figyelmét, hogy koncentráltnak kell maradniuk a második találkozóra is a győzelem ellenére.

Sander Sagosen, a THW Kiel játékosa: – Nehéz meccsre számítottunk, ezért nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy megmutattuk a karakterünket, pláne a hétvégi flensburgi találkozó után. Egyetértek edzőnkkel, az első félidő a szezon legjobbja volt. Ötgólos előnyünk van a visszavágóra, de úgy készülünk, az egy teljesen új mérkőzés lesz.

Fotó: Dömötör Csaba/ Nemzeti Sport

Fel