Connect with us

Röplabda

A strandröplabda is a multisport Eb programjában

A strandröplabda is a multisport Eb programjában


A nyári olimpiai sportágak közül legújabbként a strandröplabda is bekerült a multisport Európa-bajnokság programjába – tudatta honlapján a Nemzetközi Röplabda Szövetség.

    Az Eb-t – amely immár kilenc sportág kontinensviadalát fogja össze – 2022 nyarán, augusztus 11. és 21. között rendezik Münchenben, az Olimpiai Parkban, az 1972-es nyári ötkarikás játékok ötvenedik évfordulójához illesztve.


    Az atléták, a kerékpárosok, a tornászok, az evezősök és a triatlonosok párhuzamosan zajló Európa-bajnokságaihoz újonnan csatlakozók között a strandröplabdázók mellett ott vannak a gyorsasági kenusok, a sportmászók és az asztaliteniszezők is. A kilenc sportágban mintegy 4400 versenyző indul majd várhatóan 50 országból.


    Ez lesz a második multisport Eb, az elsőnek 2018-ban Glasgow és Berlin adott otthont. A skót és a német város tíz napon át volt a házigazdája az atlétika, az evezés, a golf, a kerékpározás, a triatlon, a torna és az úszás kontinentális versengéseinek.


    A multieseményt az olimpiai játékok mintájára hozták létre azzal a céllal, hogy a programban szereplő sportágakra még inkább ráirányítsák a szponzorok és a szurkolók figyelmét.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Röplabda