Connect with us

Magyar Kosárlabda

A soproni kosárlabdacsapat csökkentett büdzséjének okai

A soproni kosárlabdacsapat csökkentett büdzséjének okai


Török Zoltán ügyvezető elmondása alapján több összetevője van annak, hogy a Sopron Basket női kosárlabdacsapata nem a korábbi években megszokott nagyságrendű büdzséből gazdálkodhat.

    A sportvezető a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában azt mondta: a jelenleg tartó világjárvány, valamint annak gazdasági hatásai negatívan érintik a soproni klubot is.


    “Nagyon sok olyan saját bevételünk van, ami tömegrendezvények szervezéséből áll. És itt most nem a kosármeccsekre gondolok. Ezek kieső bevételek voltak” – nyilatkozta. Hozzátette: emellett az önkormányzat az éves költségvetésének kialakításánál – amikor a koronavírus-járvány még nem volt Magyarországon – úgy döntött, hogy “jelentősen, körülbelül a felére csökkenti” a klubnak nyújtott támogatást.


    “Ez bizony rendkívül érzékenyen érint bennünket. A kettő összeadódik, sajnos egy irányba mutat, ez negatív, és nekünk pedig erre valamilyen formában reagálnunk kellett” – mondta.


    Közölte: a jelen helyzetben nehezebb ugyan megfogalmazni a célkitűzéseiket, de ezzel kapcsolatban ők soha nem gondolkodtak bajnoki vagy éppen Magyar Kupa aranyéremben, illetve az Euroliga négyes döntőjében való részvételben. Hozzátette: amikor “egy ilyen szintű csapatot épít az ember”, akkor nyilván azt szeretné, hogy az előbbi felsorolás valamelyikét vagy akár mindegyikét illetően “az eredményeik ehhez közeli, vagy ezt elérőek legyenek”.


    “Az ellenfelek ismerete nélkül viszont még nagyon nehéz kalibrálni a Sopron keretét, nagyon nehéz meghatározni, hogy ez a csapat a következő idényben mire lesz képes Magyarországon, és mire lesz képes a nemzetközi kupasorozatban. Ha egyáltalán lesz ősztől Euroliga, mert jelenleg ez is egy óriási kérdés még” – mondta.


    “Az bizonyos, hogy olyan keretet sikerült kialakítanunk, amely alkalmas lehet arra, hogy a Sopron hagyományainak megfelelően versenyezzen. Azaz a bajnoki aranyért, a kupaaranyért, az Euroliga csoportjában egy továbbjutást jelentő, rájátszást érő helyezésért, de azért az ellenfeleket ismerni kell. És bizony egy jó adag szerencsére is szükségünk lesz, mert egy olyan döntést hoztunk, hogy a keretünknek a mélységét csökkentettük” – nyilatkozta. Hangsúlyozta: kevesebb rutinos, “nemzetközi szinten beüzemelt” játékos áll rendelkezésükre, mint az előző években.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda