Labdarúgás

A Sky Italia bejelentette, hogy De Ligt a Juventushoz szerződött

A hetek óta húzódó De Ligt átigazolási mizéria úgy tűnik, hogy véget ért, és az olasz Sky Italia bejelentette, hogy a holland játékos a Juventushoz szerződött öt évre.

De Ligt

Matthijs De Ligt és a Juventus öt évre szóló kontraktust köt egymással és a kilépési záradék szerint 150 millió eurót kell érte fizetni a Juventusnak. Az éves fizetése 12 millió dollár lesz, ami 8 millió fix és 4 millió bónusz tartalmaz.

A szerződéskötést azért húzták ennyire el, mert nem tudtak megegyezni a kilépési záradékban, amit most már sikerült rögzíteni, és mindkét fél elfogadta. De Ligtet ügynöke Mino Raiola képviselte, és most már érthető, hogy miért volt fontos Raiolának a kilépési záradék kérdésének megegyezése. Azzal is számolni kell, ha De Ligt-nek nem jön be a torinói kaland, és akkor ne tudják egy horror kilépési záradék összeggel az “öreg hölgyhöz” láncolni továbbra is a játékost.

Juventus

A bejelentés nem azt jelenti, hogy De Ligt már a Juve keretének a tagja, mert még az Ajax-szal is meg kell egyeznie az olaszoknak. Azonban valószínűleg 75 millió euróért Marc Overmars sportigazgató is könnyedén aláírja az átigazolási lapot.

Fel