Connect with us

Magyar Foci

A Puskás Akadémia új vezetőedzője a támadójátékra helyezi a hangsúlyt

A Puskás Akadémia új vezetőedzője a támadójátékra helyezi a hangsúlyt


A Puskás Akadémia új vezetőedzője, Hornyák Zsolt a támadójátékra fogja helyezni a hangsúlyt, mert a “közönségnek tetsző, szép futballt” tartja elsődlegesnek.

    A felvidéki tréner csütörtökön, a klub sajtónapján hangsúlyozta: szeretné stabilizálni a csapat játékát, amelynek alapja a jó és veszélyes támadójáték lesz, ugyanakkor a védekezést is legalább annyira fontosnak tartja. Hozzátette: igyekeznek az ellenfelet már a saját térfelén letámadni és mielőbb visszaszerezni az elvesztett labdát.
    Hornyák Zsolt szerint az a cél, hogy a bajnokságban az első ötbe, a Magyar Kupában pedig döntőbe jussanak.
    A játékoskeretről elmondta, fő szempontnak a gerinc kialakítását tartja, amely 4-5 idősebb, jó karakterű játékost jelent, akikre a fiatalok is felnéznek és akik segítik az akadémiáról kikerülőket a csapatba illeszkedni. Ezek közé sorolta Szolnoki Rolandot és Varga Józsefet és a nemrégiben igazolt cseh David Vaneceket.

Képtalálat a következőre: „hornyák zsolt puskás”
Fotó: HVG


    A Puskás Akadémia hétfőn kezdte meg a felkészülést a következő szezonra. A tréner első benyomásai szerint gyorsítani és egyszerűsíteni kell majd a játékukat, továbbá gyorsabban kell majd védekezésből támadásba lendülniük.

PFLA
    Hornyák Zsolt közölte, hogy a következő hetekben hazai környezetben készülnek, júliusban terveznek egy kéthetes osztrák edzőtábort, ahol a tervek szerint török és izraeli élvonalbeli csapatokkal vívnak majd edzőmeccseket.
    A Puskás Akadémia az előző szezonban a bajnokság hetedik helyén végzett. A 2018/19-es idényt Benczés Miklós irányításával kezdték a felcsútiak, őt a télen Radoki János váltotta, majd az utolsó hat fordulóban a szakmai igazgató, Komjáti András vezetésével harcolták ki az első osztályban maradást.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Foci