Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

A Pirelli szerint, ezért nincs lassulás

Mindenki lassulást várt az új autóktól, amelynek mértéke Barcelonában 1,5 mp lehet körönként. Azonban inkább gyorsultak az autók, és ezt a Pirelli fényes gumijainak tudják be sokan. Az olasz gumiszállító szerint nem ez a helyzet.

A helyzet ennék jóval egyszerűbb és prózaibb. A Ferrari mérnökeinek téli számításai szerint a lassulás mértéke elérheti a másfél másodpercet, ehhez képest Sebastain Vettel egy másodperccel gyorsabb időt tudott elérni, mint egy évvel ezelőtt ugyanitt a téli tesztek első napján.

Fotó: Autosport

A Pirelli szerint semmi köze a fényes abroncsoknak a gyorsuláshoz,máshol van a kutya elásva.

„Ha az eredményeket hasonlítjuk össze a tavalyi tesztidőszakhoz képest,akkor nézzük meg először az egyéb körülményeket, az aszfalt magas szintű felújításon esett át. A tavaly télen újraaszfaltozott csík eleinte túlságosan sima volt, később aztán kezdett kialakulni rajta a jobban tapadó réteg ami kell a jó köridőhöz” – mondta el Mario Isola, a Pirelli F1-es programjának vezetője

„A hőmérséklet is sokkal magasabb, mint a tavalyi teszidőszak idején, ennek pedig szintén komoly hatása van a tapadásra, ezzel a köridőkre is. Az új abroncsok egyszerűen máshogy néznek ki, mert más technológiával gyártjuk őket.

Fel