Autó-Motorsport

A nézők közé hajtott egy raliautó Tótkomlóson, többen megsérültek

Többen megsérültek, amikor a nézők közé hajtott egy raliautó Tótkomlóson vasárnap – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

    Azt írták, hogy engedélyezett raliversenyt tartottak a belvárosban. A rendezvény záróprogramja közben, este háromnegyed hét körül egy versenyautó a nézők közé hajtott.


A balesetet okozó autó egy 180 fokos fordulat következtében nekiment a padkának, ekkor vélhetően elvesztette az irányítást, és így hajtott a tömegbe. 

Fotó: beol


 Nagyon megrázta a komlósiakat, az érintetteket (barátokat, hozzátartozókat, az autósport rajongóit) és mindazokat, akik értesültek e szerencsétlen balesetről. A világhálón megy az adok-kapok, vannak, akik vizionálták, ebből bizony baj lesz (lehet), egy ilyen verseny nem a városba való – írta később a Beol.hu.

Fotó: beol.hu

A hírportál beszámolója szerint vasárnap már épp vége volt a versenynek. A díjátadóra készülődtek. Ilyenkor az a szokás, hogy egy utolsó “levezető” kört tesznek a versenyzők. Belefért egy-két merész mozdulat ezúttal is. Egy versenyző viszont a nézők közé csapódott a komlósi Bástya áruház közelében. 
Az M1 értesülése szerint 11 sérültje van a balesetnek, 2 súlyos sérültet helikopter szállított el a helyszínről. Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket – olvasható a közleményben.

Fel