Connect with us

Kézilabda

A Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek nincs szüksége anyagi segítségre

A Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek nincs szüksége anyagi segítségre


A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) azt közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), hogy nincs szüksége anyagi segítségre, mert önállóan is képes megbirkózni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel.

    Az olimpiai hírekkel és sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál beszámolója szerint az IHF – a nemzetközi sportági szövetségek közül elsőként – azt javasolta a NOB-nak, hogy a neki szánt támogatást olyan szervezeteknek adja, amelyeknek nagyobb szükségük van rá.


    Az IHF legfrissebb éves beszámolója alátámasztja, hogy a szervezetnek rendkívül jelentős pénzügyi tartalékai vannak. A legutóbbi elszámolási határnapon, 2018. december 31-én ez jóval meghaladta a 130 millió svájci frankot. A nemzetközi szövetségnek 2018-ban 6,8 millió, az előző évben 15,9 millió svájci frank volt a nyeresége, ez nagyban hozzájárul, hogy a jelenlegi helyzetben alkalmazottait nem meneszti, nem küldi kényszerszabadságra, és nem is csökkenti a fizetésüket.


    Ez volt az első alkalom, hogy az IHF – amely “új fejezetet nyitott az átláthatóságban” – közzétette éves beszámolóját a honlapján.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda