Rajtrács

A Mercedes elemzi a Ferrari aerodinamikai megoldásait

A Mercedes elemzi a Ferrari aerodinamikai megoldásait

A Mercedes csapatfőnöke nagyon elégedett volt az Alber Parkban elért eredményekkel, de elmondta, hogy továbbra sem elégedettek az idei autó teljesítményével, ezért nagy erőkkel azon vannak, hogy minél hamarabb kielemezzék a Ferrari aerodinamikai megoldásait és azokat felhasználják autójuk továbbfejlesztéséhez.

Érdekesség, hogy a februári autóbemutatókon szembetűnő volt, hogy a két rivális versenygép első szárnyának légterelői gyakorlatilag teljesen máshogy vannak értelmezve. A Mercedes megoldása szerint a levegőt irányító elemek felfelé emelkednek, míg az olaszoké pont fordítva van kiképezve.

14.03.2019- Mercedes AMG F1 W10 EQ Power Frontal Wing

Melbourne-ben tökéletesen működött a technika, de továbbra is nyitva tartják a szemüket a németek, hogyha egy működőképesebb megoldásra találnak a többi csapatnál, akkor mindenképpen átállnak az új lehetőség megvalósítására.

„Ki kell elemeznünk mindegyik tervet és megvalósítást. Nyitottak vagyunk a különböző elképzelésekre, ugyanakkor elsősorban azt az utat kell járnunk, amit mi is a jó útnak vélünk” – mondta az osztrák csapatfőnök. „Egyelőre maradunk az általunk helyesnek ítélt terveknél, de átgondoljuk az eltérő megvalósításokat, így a jövőben az is lehet, hogy versenypályától függően fogjuk használni a különböző aerodinamikai elemek más és más megoldásait.”

The post A Mercedes elemzi a Ferrari aerodinamikai megoldásait appeared first on Rajtrács.

Fel