Connect with us

Kézilabda

A magyar kézilabda-válogatott edzőmeccsen verte Csehországot

A magyar kézilabda-válogatott edzőmeccsen verte Csehországot


A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-24-re legyőzte Csehországot a Győrben rendezett szombat délutáni felkészülési mérkőzésen.

    A két együttes 29. egymás elleni meccsén – két döntetlen és hét cseh siker mellett – a magyarok huszadik alkalommal nyertek.

Eredmény:

Férfi válogatott felkészülési mérkőzés:
MAGYARORSZÁG-CSEHORSZÁG 27-24 (14-10)
Győr, játékvezetők: Gatelis, Mazeika.
MAGYARORSZÁG: Andó, Balogh 4 (2), Bánhidi 3, Bartók, Bóka 3, Fekete 1, Győri, Hornyák 3, Ligetvári 3, Máthé, Mikler, Nagy 2, Rosta 2, Sipos 1, Székely, Szita 4, Tóth 1, Ubornyák. Edző: Gulyás István.
CSEHORSZÁG: Babák 2, Becvár, Cíp 3, Galia, Horák 1, Hrstka 4, Jurka 1, Kasparek 3, Klíma, Mojzís, Mrkva, Mubenzem 1, Patzel, Slachta 1, Solák, Vanco 2, Zdrahala 4 (2), Zeman 2. Edző: Filip Jan.
Kiállítások: 12, ill. 12.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

    A magyar válogatott aktuális, húszfős keretéből csak a sérüléssel küszködő Lékai Máté és Bodó Richárd maradt ki.

Fotó: MKSZ


    A jövő héten kezdődő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő csapatok meccsén tíz perc alatt csak egy gólt dobtak a házigazdák, mert akadozott a támadójátékuk és pontatlanok voltak a lövéseik. A folytatásban Mikler Roland bravúros védéseire alapozva egy 4-0-s sorozattal fordítottak a magyarok, majd amikor már nem csak a belső posztokon erőltettek minden akciót, hanem a szélsőiket is játékba hozták, egy újabb 4-0-s széria végén már 10-5-re vezettek.


    Az első félidő utolsó két gólját a csehek szerezték, de így is négygólos hátrányban voltak a szünetben.


Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés – Magyarország-Csehország
Győr, 2020. január 4. Mikler Roland (b3), a magyar, illetve Stanislav Kasparek (b) és Miroslav Jurka (b2), a cseh válogatott játékosai a Magyarország-Csehország férfi kézilabda felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2020. január 4-én. MTI/Krizsán Csaba


    A második felvonás elején minden addiginál nagyobb volt a különbség (17-10), ám a vendégek – a magyar hibákat kihasználva – egy négyes gólsorozattal visszazárkóztak, ettől lendületbe jöttek és fokozták a játék tempóját. A magyarok átvészelték a kritikus perceket, és Balogh Zsolt, illetve Ligetvári Patrik vezérletével a hajrában biztosították sikerüket.


    A magyar együttes legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt és Szita Zoltán volt négy-négy góllal, a vendégeknél Ondrej Zdrahala és Jakub Hrstka ugyancsak négyszer talált be.


    A magyar együttes múlt vasárnap 31-26-ra legyőzte a kontinenstornára társházigazdaként készülő Ausztria csapatát, vasárnap pedig ismét Csehországgal találkozik Győrben, zárt kapus meccsen.


    Gulyás István szövetségi kapitány csapata az Európa-bajnokság malmői csoportjában jövő szombaton Oroszországgal, január 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, 15-én pedig Izlanddal mérkőzik. Az első két helyezett jut a középdöntőbe.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda