Connect with us

Vízilabda

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzött a cuneói torna nyitányán

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzött a cuneói torna nyitányán


A másfél hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 15-10-re nyert az Egyesült Államok csapata ellen az olaszországi Cuneóban zajló nemzetközi torna pénteki nyitómérkőzésén.

    A magyarok szombaton 19 órától a görögökkel, vasárnap 12 órától pedig a házigazda, világbajnok olaszokkal játszanak.


    A magyar válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében a spanyolokkal, a törökökkel és a máltaiakkal találkozik a Duna Arénában.

Eredmény:

USA-Magyarország 10:15 (3:1, 1:5, 5:4,1:5)


G.: Bowen, Daube 3-3, Hooper, Cupido, Ramirez, Irving, ill. 
Varga Dénes, Manhercz K. 4-4, Zalánki 3, Sedlmayer 2, Mezei, Erdélyi

    A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány a 15 fős keretből a torna nyitómérkőzésére Hosnyánszky Norbertnek és Vámos Mártonnak adott pihenőt, míg a kapuban Nagy Viktornak szavazott bizalmat.


    Az amerikaiak kezdték jobban a találkozót, gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, de a magyarok Sedlmayer Tamás révén felzárkóztak. Ezt követően a csapatkapitány Varga Dénes és Zalánki Gergő vették hátukra a csapatot, a következő öt magyar találatot felváltva ők szerezték, így a nagyszünetben 7-5-re vezettek. A riválist ugyanakkor ezután sem sikerült leszakítani, egészen a záró felvonásig szoros volt a találkozó. Ekkor azonban jött Manhercz Krisztián, aki néhány percen belül négy gólt szerezve eldöntötte az összecsapást.


    “Nagyon keményen kezdtek az amerikaiak, utána szépen lassan felvettük a ritmusukat, és úgy láttam, inkább ők fáradtak el. Egyre jobban belejöttünk a játékba, ez egy nagyon jó ritmusú és hasznos mérkőzés volt” – mondta a vlv.hu-nak Märcz Tamás.

A torna további programja:

Január 3., péntek

20.30 Olaszország-Görögország

Január 4., szombat

19.00 Magyarország-Görögország
20.30 Olaszország-USA

Január 5., vasárnap

10.30 USA-Görögország
12.00 Olaszország-Magyarország
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Vízilabda