Labdarúgás

A Loki az első elődöntős a Magyar Kupában

A DVSC a visszavágón hátrányból fordítva tudott győzni a Mezőkövesd ellen, így a legjobb négy közé jutott a Magyar Kupában.

A borsodi visszavágót a Debrecen várhatta kedvezőbb helyzetben, miután az első mérkőzésen 1-0-ra győzni tudott a Nagyerdei Stadionban. A Mezőkövesd ennek megfelelően támadóbb szellemben vágott neki a mérkőzésnek, amit jól jelzett Molnár közeli fejese, Kosickynek nagy bravúrral kellett mentenie.

Fotó: MTI

A kövesdi mezőnyfölény az első félidő végére érett góllá, egy szöglet utáni kavarodás során Drazic fejelt a Debrecen kapujába. A második játékrészben mindkét csapat nyíltan felvállalta a támadójátékot, gólt azonban a Loki szerzett. Bódi oldalról beívelt szabadrúgásából a néhány perccel korábban beálló Takács Tamás egyenlített ki. A későbbiekben a Mezőkövesd 10 emberre fogyatkozott, a 87. percben pedig eldőlt a mérkőzés és a továbbjutás kérdése: Csősz 16 méterről eleresztett lövése talált utat a hálóba.

Ezzel tehát a DVSC kettős sikerrel elsőként jutott be a Magyar Kupa idei kiírásának elődöntőjébe és várhatja a sorozat egyéb továbbjutóit.

Fel