Labdarúgás

A Loki a végén a döntetlennek is örülhetett

Debreceni helyzeteket igen, gólokat azonban nem hozott az év első Loki-meccse.

Igazi rangadóval indult az OTP Bank Liga 2018/2019-es őszi szezonja, ugyanis a DVSC a mögötte mindössze két ponttal álló Újpest FC-t fogadta a Nagyerdei Stadionban. A mai napon betegség miatt Nagy Sándor, míg sárga lapos eltiltás miatt Varga Kevin nem tudott Herczeg András rendelkezésére állni. Ugyanakkor egy debütáló játékos helyet kapott a kezdőben: a 22 esztendős Damásdi Alex első meccsét játszotta a Loki színeiben. A találkozó előtt a DVSC cégvezetője, dr. Róka Géza, és a Havrics Galéria tulajdonosa, Havrics Miklós köszöntötte két játékosunkat, Ferenczi Jánost és Takács Tamást, akik még a Budapest Honvéd elleni összecsapáson léptek pályára 100. alkalommal az NB I-ben. Gratulálunk nekik!

Fotó: MTI

 A 8. percben Takács lepattanó lövése került Damásdi elé, aki 8 méterről egy újpesti védőbe lőtt. Úgy tűnt, hogy ellenfelünk játékosának kezére pattant a labda, de Karakó sípja néma maradt. A 14. percben újabb helyzetet dolgozott ki a Loki, Takács passzát Ferenczi 10 méterről lőtte ismét egy vendég védőbe. A 21. percben Bódi bal oldali szöglete volt veszélyes, de nagy kavarodás után Tőzsér közeli próbálkozása nem ért célba. Tíz perccel később Bódi szabadrúgása után csapatkapitányunk találta el rosszul a labdát, így oda lett a helyzet. A 34. percben az Újpest is eljutott a Loki kapujáig, de Beridze távoli lövése teljesen veszélytelen volt. A 38. percben ordító debreceni ziccer maradt ki: Tőzsér Dániel 20 méteres bombája a lécről Damásdi elé pattant, akinek közeli fejesét Banai szögletre mentette. A pontrúgást követő kavarodás is nagy izgalmakat hozott, több játékosunk is betalálhatott volna, de az újpestiek ezúttal is időben kirúgták a labdát. Egy perccel később Beridze lövésénél Kosickynek kellett bravúrt bemutatnia. 

Fotó: DVSC

A 49. percben újabb kapufát lőtt a Loki, ezúttal Bódi 25 méterről leadott bombája pattant ki a lécről. Tíz perccel később újabb debreceni lehetőségnek tapsolhattak a szurkolók, Tőzsér 18 méteres lövése centiméterekkel ment el a bal kapufa mellett. A 61. percben cserélt vezetőedzőnk, Damásdi Alexet Albion Avdijaj váltotta. A 64. percben Takács lekészített labdáját Ferenczi lőtte kapu fölé. A 72. percben ismét távoli lövéssel próbáltuk bevenni a lila-fehérek kapuját, de Bódi 30 méterről tévedett egy keveset. A 80. percben Tőzsér 28 méteres szabadrúgása volt veszélyes, de csapatkapitányunk sajnos nem talált kaput. A 81. percben Kinyik Ákos megkapta második sárga lapját, így kiállította a játékvezető. Nem sokkal később ismét változtatott Herczeg András, Takács Tamás helyett Kusnyír Erik, míg Szécsi Márk helyett Nagy Kevin állt be. A hosszabbításban Bódi távoli bombája ment el a kapu fölött.A DVSC tehát több nagy helyzetet is kidolgozott a mai napon, de sajnos nem tudott betalálni az Újpest kapujába. Gól nélküli döntetlennel kezdtük az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonját. Forrás: DVSC.hu

OTP Bank Liga, 19. forduló

DVSC-Újpest FC 0–0 Nagyerdei Stadion, 3026 néző. Vezette: Karakó (Medovarszki, Albert)

DVSC: Kosicky – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Damásdi (Avdijaj, 61.), Haris, Tőzsér, Bódi – Takács (Kusnyír, 83.), Szécsi (Nagy K., 92.)

Újpest: Banai – Pauljevics, Litauszki, Risztevszki, Burekovic – Szankovics, Onovo – Obinna, Nagy D. (Zsótér, 62.), Beridze (Simon, 69.) – Novothny

Gól:Sárga lap: Pauljevics (3.), Kinyik (32.), Tőzsér (52.), Haris (73.), Kusnyír (87.)

Kiállítva: Kinyik (81.)

Fel