Bajnokok Ligája

A Liverpool kész a nagy dolgokra – Klopp

A “Vörösök” a Portót fogadják ma este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján.

Azt a Portót, amelyet Jürgen Klopp együttese tavaly 5-0-ás összesítéssel ütött a BL legjobb 16 csapata között. Ennek ellenére a német mester nem volt kimondottan boldog amiatt, hogy újra a portugálokkal kell megmérkőzniük.

“Majd’ minden ember azt mondta, a Porto lenne a legmegfelelőbb ellenfél bárki számára. Mi megkaptuk őket. Őszintén? Nem örülök neki, nem akartam őket kapni. Az emberek hajlamosak csak a nevek és a számok mögé bújni, de aki jobban utánanéz a dolgoknak az tudja, a Porto ellen mindig veszélyes játszani.”

Jürgen Klopp amondó, ő továbbra is a biztos jövőképet alapozza meg Liverpoolban, ám szerinte már most van csapata olyan szinten, hogy mind a Premier League, mind a Bajnokok Ligája megnyerése reális cél számukra.

“Jó periódusban vagyunk. Érezzük minden egyes játékoson, hogy fantasztikusak és tűzben vannak. Az edzéseken azt tapasztaljuk, hogy ez a mi pillanatunk, de nyilván minden csapat így gondolkodik. A jövő mindenképpen a mienk, nem kizárólag a mienk, de fontos tényezők lehetünk az elkövetkezendőkben.”

“Lépésről lépésre fejlődtünk és nem állunk meg. Kezdve azzal, hogy bejutottunk az Európa Liga döntőjébe, majd jött a BL-döntő. Jóval több pozitív élményben volt részünk, mint negatívban és bármi történjék ebben a párharcban, ezek már nagyobb dolgok, mint azt mi elvártuk” – magyarázta Klopp.

A liverpooliaknál Joe Gomez ugyan egészséges, de nem valószínű, hogy játszani fog. Van Dijk kisebb sérülése rendbe jött, ahogyan Wijnaldum is visszatérhet, Andy Robertson azonban eltiltás miatt nem játszik a Porto ellen.

A mérkőzést 21 órakor rendezik, amelyet a Spíler 2-őn élőben követhetnek a nézők.

Fel