Labdarúgás

A La Liga nyári folytatása a reális, a szurkolók kiakadtak a fehéroroszoknál

A koronavírus-járvány miatt továbbra is folyamatosak a halasztások és egyéb intézkedések a nemzetközi sportéletben. MTI

A spanyol labdarúgó-bajnokság televíziós közvetítéseinek jogtulajdonosa arra számít, hogy júliusban folytatódhat a szezon, de kizárólag zárt kapuk mögött. Jaume Roures, a Mediapro ügyvezető igazgatója hozzátette, ő is tudja, hogy ha csak egy játékosnak is pozitív lesz a koronavírustesztje nyáron az újrakezdés után, akkor az egész idénynek búcsút mondhatnak. A cégnek körülbelül 700 millió euró veszteséget jelentene, ha nem folytatódna a bajnokság. A La Ligában március 10-e óta szünetel a játék, még 11 forduló van hátra.

Mark Rutte miniszterelnök bejelentette, hogy Hollandiában júniusig biztosan nem folytatódhat a labdarúgó-bajnokság.

Két fehérorosz labdarúgóklub, a Nyoman Hrodna és a Sahcjor Szalihorszk szurkolói csoportja is bejelentette, hogy a járvány miatt mostantól nem járnak a meccsekre, és a többi drukkert is erre kapacitálja. Előbbiek azt üzenték az ország labdarúgó-szövetségének, hogy “merítsen bátorságot, és állítsa le a bajnokságot, ahogy a világ többi részén tették”. Fehéroroszország az egyetlen hely Európában, ahol továbbra is zajlanak a mérkőzések, ráadásul nézők előtt.

Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) törölte a Chicago Cubs és a St. Louis Cardinals Londonba tervezett két összecsapását, amelyekre június 13-án és 14-én az Olimpiai Stadionban, a West Ham United labdarúgócsapatának otthonában került volna sor.

Fel