Connect with us

Úszás

A Kínai Úszó Szövetség tagadja, hogy az eltiltott Szun a válogatottal edz

A Kínai Úszó Szövetség tagadja, hogy az eltiltott Szun a válogatottal edz


A Kínai Úszó Szövetség cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint a doppingvétség miatt nyolc évre eltiltott Szun Jang a válogatott edzőtáborában készül.

    A Beijing Youth Daily című lap arról számolt be, hogy a háromszoros olimpiai bajnok meghívót kapott a nemzeti csapat három hónapos edzőtáborába, amelyben 17 úszó készül együtt április elsejétől júniusig.


    “Szun a nemzetközi Sportdöntőbíróság ítélete szerint el van tiltva még akkor is, ha a fellebbezése folyamatban van, ezért a neki küldött körlevél érvénytelen” – idézte az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz honlap a kínai szövetség közleményét.


    A 28 éves Szunt februárban tiltotta el a CAS, amiért 2018 szeptemberében megsemmisíttette a tőle vett vérmintát, mivel szerinte a doppingellenőrök nem tudták magukat hitelt érdemlően igazolni. Szun ügyvédje a múlt hónapban jelezte, hogy a versenyző a svájci szövetségi bírósághoz fordult.


    Szun a 2012-es, londoni olimpián 400 és 1500 méter gyorson diadalmaskodott, négy évvel később Rio de Janeiróban pedig 200 méteren győzött, ezen kívül további két ezüst- és egy bronzérme van az ötkarikás játékokról. A világbajnokságokon 2011 és 2019 között 11 aranyérmet gyűjtött.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Úszás