Connect with us

Kézilabda

A kézilabda szövetség főtitkára az EHF döntéseinek hátteréről nyilatkozott

A kézilabda szövetség főtitkára az EHF döntéseinek hátteréről nyilatkozott


Horváth Gabriella, a magyar szövetség főtitkára, az EHF végrehajtó bizottságának tagja a Kossuth Rádiónak elmondta, komoly előkészületek, koordinációs egyeztetések előzték meg a határozatokat, a tagok csaknem ötszáz oldalt kaptak az elmúlt napokban, ezek is elősegítették a döntések meghozatalát.


    A válogatottak selejtezői kapcsán leszögezte, egyáltalán nincs rá lehetőség, hogy ezeket a mérkőzéseket át lehessen vinni a következő szezonra, a nemzeti versenynaptárak telítettsége miatt ezt esélytelennek látta az EHF.


    “Ez nyilván nagyon rosszul érinti a nemzeti szövetségeket, hiszen nagyon kevés esélyük van, hogy szerepeltessék a csapataikat, és megmutassák azokat a közönségnek” – ismerte el.


    A férfi Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának törléséről elmondta, mára teljesen bizonyossá vált, hogy ezeket a meccseket a nyár folyamán nem lehet megrendezni, a meglévő nemzetközi versenynaptárba pedig szinte lehetetlen beilleszteni még több mérkőzést. Mint rávilágított, több országban is a létszámbővítés mellett döntöttek a szövetségek a bajnokságok félbeszakítása és törlése után, vagyis ezeken a helyeken az eddigieknél több meccset kell majd rendezni a következő idényben.


    “Tudjuk, hogy olyan döntéseket is hozni kellett, amelyeknek vannak vesztesei. A Szeged sajnos vesztese lett a koronavírusos helyzetnek, amit természetesen magyarként borzasztóan sajnálok, és biztosan így van vele az egész szövetségünk. Nagyon megérdemelték volna, hogy játszhassanak a negyeddöntőben, de a mostani helyzetben sajnos ez nem lehetséges” – ismerte el Horváth Gabriella.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda