Labdarúgás

A Juventus öt éves szerződést kínál De Ligt-nek, elég sok pénzért

Az Ajax csapatának legkeresettebb játékosa kétség nélkül Matthijs de Ligt. Aki állítólag nagyon közel van a torinói alakulathoz, a De Telegraaf holland média szerint.

Az FC Barcelona és a PSG által is keresett középső védő, akire a hírek szerint komoly nyomást gyakorolt a Juventus. A szombaton megjelent közlemény szerint az olasz bajnok, a De Telegraaf holland média szerint, az Ajax kapitánya, Matthijs de Ligt hamarosan ötéves szerződést írhat alá. Ugyanebben a hírben a holland médium hozzáteszi, hogy az “öreg hölgy” az öt szerződéses idény minden évében 15 és 20 millió eurós éves fizetést kínál De Ligtnek.

De Ligt

A játékos vételára nem lesz akkora mint Frankie de Jongé mert a Juventus nem hajlandó 70 millió eurónál többet átutalni az Ajaxak. A Barcelona is szeretné nagyon ha a De Ligt náluk folytatná, és a családja is ezt látná jobb megoldásnak. A holland ügynöke Mino Raiola nagy hatást gyakorolhat ügyfelére, és könnyen Olaszországba irányíthatja a védőt. Főleg ha a kedvezőbb adózási feltételeket is figyelembe vesszük, ami miatt annak idején Ronaldo is szívesebben tette át székhelyét Torinóba. Nagyon úgy néz ki, hogy De Ligt oda fog igazolni ahol többet fog keresni, talán egy 19 éves játékosnál nem ennek, hanem inkább a szakmai érdekeknek kellene dominálnia. Ha ezt venné figyelembe akkor még vagy három évig az Ajaxban kellene maradnia, és folyamatosan játszania a BL-ben és a bajnokságban is.

De Ligt

De Ligt legnagyobb dilemmája Barcelonában, hogy nem fog eleget játszani Pique és Lenglet mellett, ezért hezitál és variál az ügynökén keresztül. Várjuk, hogy mikor lesz már vége ennek a gatyázásnak és végre el tudja dönteni a holland tini, hogy merre is induljon el.

Fel