Connect with us

Angol Foci

A FIFA nyomozgat Bruno Fernandes átigazolása körül

A FIFA nyomozgat Bruno Fernandes átigazolása körül


A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálja a Sampdoria panaszát, amelyet a Sporting CP-től januárban a Manchester Unitedbe szerződött Bruno Fernandes átigazolási díja kapcsán nyújtott be.

Az olasz együttes egy záradékra hivatkozva tartana igényt a 25 éves portugál középpályás – sajtóhírek szerint – mintegy 55 millió eurós átigazolási díjának egy részére. A portugál válogatott futballista januárban szerződött Manchesterbe a Sportingból, amelyhez egy genovai szezon után, 2017-ben igazolt, médiaértesülések szerint 8,5 millió euróért.

A FIFA az ebben a – három évvel ezelőtti – szerződésben meghatározott pénzügyi kötelezettségeket vizsgálja, amelyben – ugyancsak sajtóhírek alapján – a Fernandesért befolyó továbbértékesítési összeg tíz százalékára tart jogot a Sampdoria.

A helyzetet azonban bonyolítja, hogy Fernandes egyike volt a Sporting azon játékosainak, akik érvénytelenítették szerződésüket, amikor szurkolók támadtak rájuk a klub edzőközpontjában.

Az érintettek közül többen távoztak, Fernandes viszont maradt a lisszaboni csapatnál, és egy módosított kontraktust írt alá. A FIFA azt bírálja majd el, hogy az eredeti szerződésében érvényes kitételek az azt követőben is érvényesek maradtak-e.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Angol Foci