Rajtrács

A Ferrari új erőforrással vágna vissza a Mecedesnek

A Ferrari csapata egy j erősebb motorral és erőforrás rendszerrel készül a barcelonai futamra. Az olaszok nem akarták még bevetni az újított hibrid aggregátot, csak a kanadai versenyre volt beütemezve.

A csapat azonban nagyon keményen és hatékonyan dolgozott és így előbbre került az újítások bevetése. A Scuderia lemaradása azonban négy futamot követően már 74 pont a Mercedes mögött a konstruktőri vb-összetettben, miközben a tavalyi szezonban a katalán verseny előtt még 4 ponttal vezettek a Mercedesek előtt.

„Egyértelmű a lemaradásunk a bajnokságban, így természetesen abszolút tudjuk, hogy a fejlesztési verseny perdöntő lesz a szezonban. Az azeri versenyre már bevetettünk egy új aero csomagot de a hétvégi katalán hétvégére is lesz új aerodinamikai elem az autónkon.

“Ezen felül motorfejlesztéssel is készülünk, és a tervezettnél korábban dobjuk mély vízbe, hiszen a második specifikáció eredetileg Kanadában mutatkozott volna be. A Shell pedig a csapattal közösen kifejlesztett egy új kenőanyagot is, ami teljesítménynövekedést hozhat és a frissített hajtóegységekkel fogjuk használni” – mondta el Mattia Binotto

The post A Ferrari új erőforrással vágna vissza a Mecedesnek appeared first on Rajtrács.

Fel