Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

A Ferrari pilótáinak nyilatkozata az időmérő után

A Ferrari versenyzői nem lehetnek elégedettek az elért eredményekkel, mert az elmúlt hetekben attól volt a hangos világsajtó, hogy a Scuderia előnye legalább fél másodperc. Hova tűnt az olaszok tempója?

Charles Leclerc a Ferrari újonca ne volt valami boldog a kvalifikáció után. Így nyilatkozott a SkySports-nak.

„Nem vagyok elégedett magammal és a Q3-as munkámmal” – bosszankodott a monacói. „A Q1 és a Q2 a vezetés szempontjából nagyon pozitív volt – vagy mondjuk úgy, hogy csak pozitív. A Q3-as első köröm egészen rendben volt, de a másodikban elkövettem egy hibát, elfékeztem magam a kettes kanyarban. Nagyon zűrös kör volt ez a részemről.”

„Nagy kár ezért, mert a legjobb háromba kerülésre egyértelműen volt esélyem. A legjobb kettőbe kerülésre már nem. De dolgozunk azon, hogy jobbá váljunk.”

„Nagyon bonyolult, mert minden kanyarkijáratnál műfű van, ami mindig nagyon csúszós. Tavaly nagyon sokat küszködtem ezen a pályán. Biztos vagyok benne, hogy egyre jobb lesz minden, de a magam részéről dolgoznom kell még, hogy össze tudjak rakni mindent úgy, ahogyan kell”

Fotó: Twitter

Sebastian Vettel a Ferrari első számú versenyzője se így képzelte el az időmérőt. Azonban a versenytempóban bízhat még a Scuderia és Vettel.

„Meglepődtem, de szerintem mindenki. Talán ők is meglepték magukat. A tegnaphoz képest a mai napunk jobb volt, de a különbség nemigen változott. Fel van adva a lecke, meg kell értenünk ezt. Még mindig hiszem, hogy nagyszerű autónk van, ennél jobbnak kéne lennünk” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok.

Vettel a pálya karakterisztikájának különbségéről beszélt és, hogy a barcelonai tesztek eredményei miért nem jöttek ma is ki.

„Itt nagyjából tíz-tizenöt fokkal melegebb van a pályán, más is a pálya, eltérőek a körülmények. Az autó egészen jó volt a teszteken, de ezen a hétvégén, ezen a pályán egyelőre nem tűnik olyan jónak.”

„A pénteki nehéz nap volt számunkra. Ma jobbak voltunk, de nem volt valami sok időnk arra, hogy teljesen mással próbálkozzunk. Ezzel kell boldogulnunk, az edzések gyorsan követik egymást. Az időmérőn már sokat nem változtathatsz, legfeljebb csak jobban felmérheted, hogy hol veszítesz, mivel nem vagy elégedett. Van még tér a fejlődésre, de a mai nagy lemaradásunk egyértelmű meglepetés. Nem erre számítottunk ide érkezve. Most a vasárnapra kell összpontosítanunk, és nem aggódom a különbség miatt”

Fotó: Twitter

A holnapi versenyen javulást vár a Ferrari német sztárja.

„Tavaly előfordult párszor, hogy az edzésen nem voltunk olyan jók, mint a Mercedes, de a versenyen igen. Holnap ugyanez megtörténhet. Ma jobb volt az autónk, mint pénteken, és hiszem, hogy holnap még jobb lesz. Az autónk jó, a pálya pedig rendhagyó, ezért nem aggódom túlzottan. Még akkor sem, ha szerettem volna, hogy fordított legyen az eredmény. Hiszem, hogy így is nyerhetünk. Sosem tudhatjuk, mi történik. Tavaly szerencsések voltunk, de a verseny mindig a kockás zászlóig tart. De a mai nap alapján a Mercedes az egyértelmű favorit” – összegzett a négyszeres világbajnok. Forrás: Twitter, M4Sport

Fel