Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

A Ferrari elnöke próbálja elmagyarázni a kialakult helyzetet

A Scuderia Ferrari elnöke John Elkann egy nyílt levélben próbálja elmagyarázni a kialakult helyzetet, ami a Gazetta dello Sportban jelent meg.

A Ferrari elnöke, John Elkann tagadta azokat a híreket, melyek szerint a Scuderia vezetősége komolyabb átszervezés elé nézne, és hogy a korábbi csapatfőnököt, Stefano Domenicalit vissza akarja helyezni a menedzsmentbe. Maurizio Arrivabene csapatfőnök leváltása és Mattia Binotto csapatfőnökké kinevezése egy nagy döntés volt, ennek a hátterét próbálja most világosabbá tenni a nagyfőnök.

„Meglepő szavakat és véleményeket olvastam úgy, mintha én mondtam volna őket, pedig nem mondtam és nem is tükrözik a gondolataimat. Kötelezőnek érzem, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba, az olvasók és az igazság miatt. Mattia Binotto kinevezése a Scuderia Ferrari csapatfőnökévé nem jelent semmilyen fordulatot a vezetőségben és nem az állítólagos belső hatalmi harcból fakad” – írta Elkann.

Képtalálat a következőre: „john elkann”
Fotó: Fortune

„Éppen ellenkezőleg, ezt a döntést a cég Maurizio Arrivabenével egyetértésben hoztuk meg, aki keményen dolgozott az elmúlt négy évben azon, hogy a Scuderiát ismét olyan pozícióba helyezze, olyan legyőzhetetlenné tegye, ahogy azt megérdemli. Mattia Binottó munkája, nem sokat fog változni és nagyjából ugyanazt a munkát kell elvégeznie mint eddig. Ez a döntés nem egy ember eltávolítása volt, hanem egy folytonosság, amelynek célja a fejlődés” – próbálta nyugtatni a Ferrari szurkolóit.

Fel