Kézilabda

A dánok ellen mindenki játszik aki egészséges, Császár hazautazik

Holnap Dánia ellen játszik csapatunk a kézilabda világbajnokság középdöntőjében. A szakvezetés úgy döntött, hogy Szita Gábort nevezi csapatba Császár Gábor helyett.

„Irányítóként Lékai Máté mellett Juhász Ádámot is tudjuk posztra cserélni –indokolta döntését a szövetségi kapitány. – Császár sajnos most kevesebb lehetőséget kapott, és a csapat érdekét szolgáló, nagyon nehéz döntést kellett hozni.”

Császár szombaton hazautazik, úgy érzi méltatlan helyzetbe került, mert annak ellenére sem érzett és kapott elég bizalmat, hogy jó formában, jó érzéssel, örömmel vállalta a VB szereplést:

„Már a felkészülési meccseken sem kaptam meg a bizalmat, szerintem sokat tudnék segíteni, és a vébén is csak perceket kaptam, pedig néha pihenhetett volna a hatvan perceket, jól játszó Lékai Máté. Rossz szájízzel hagyom itt a fiúkat.”

Ilyés Ferenc csapatkapitány elmondta, a csapat próbálta kihasználni a buszutat, volt, aki pihent, míg mások filmet néztek.

„Megviselt minket a tegnapi meccs, mert mindenki nagyon sokat kiadott magából. Közel is voltunk a svédekhez, és nehéz elfogadni, hogy nem sikerült nyernünk. De az élet megy tovább, utaztunk, átpakoltunk egy másik szállodába, és készülünk a középdöntőre.”

Koppenhága, 2019. január 14. A gyõztes magyar válogatott tagjai a német-dán közös rendezésû férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában játszott Magyarország – Katar mérkõzés után Koppenhágában 2019. január 14-én. A magyar válogatott 32-26-ra gyõzött. MTI/Illyés Tibor

A cserékkel kapcsolatban úgy látja, Schuch Timuzsin nagyon jól szállt be, olyan keménységet hozott a védelembe, amire szükség van az ilyen mérkőzéseken. Máthé Dominik óriási meglepetést okozott azzal, hogy első vb-meccsén rögtön hat gólt lőtt. „Az ő majdnem hibátlan játéka volt a legnagyobb pozitívuma ennek a mérkőzésnek.”

A sérülésekre reagálva úgy fogalmazott Ilyés: Csak magunkra számíthatunk abban, hogy újabb meglepetést tudjunk szerezni. Bízom benne, hogy Ricsi bokasérülése nem olyan súlyos, és szombaton vagy vasárnap már segíteni tud nekünk. Azt várom a többiektől, hogy ugyanazt vagy jobb teljesítményt nyújtanak, mint a svédek ellen. A védekezésben egyértelmű, hogy többet kell segítenünk a kapusoknak.”

Saját magunk mellett arra is figyelnünk kell, miket játszik a csoportban Egyiptom: „Hihetetlen szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy Egyiptom ellen elbuktuk azt az egy pontot. Ha mindketten legyőzzük Tunéziát, és egyikünk sem hoz bravúrt, akkor a gólkülönbség fog dönteni, így nem lehet elengedni egyik mérkőzést sem, nem lehet pihentetni. Menni kell, és mindent ki kell adnunk magunkból.”

Ilyés hozzátette még, hogy Dánia ellen okoztunk már meglepetést a felkészülés során, és szombaton is mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében, hátha megint sikerülni fog. Forrás:NSO

A csapat a középdöntőkre:

Kapusok: MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélső: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: NAGY László (Telekom Veszprém), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányító:LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), SCHUCH Timuzsin (Ferencváros) 
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya),  LIGETVÁRI Patrik (Ademar León – Spanyolország), SZITA Zoltán (Balatonfüredi KSE)  
Balszélsők:BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)

Fel