Angol Foci

A Chelsea sportigazgatója lehet nyártól Cech

Az Arsenal hálóőre már hónapokkal korábban bejelentette visszavonulását, de korábbi csapata máris munkát adhat neki.

Petr Cech – aki hétfőn ünnepelte 37. születésnapját – karrierje utolsó mérkőzésére készül a bakui Európa Liga döntőben, a sors fintora, hogy az ellen a Chelsea ellen lép pályára, ahol 11 esztendőt húzott le. Úgy tűnik, a cseh hálóőrt nem csak a múltja, hanem a jövője is a “Kékekhez” kötheti, hiszen nyártól a klub sportigazgatója lehet.

1

A Chelsea 2017 novembere óta működik sportigazgató nélkül, amikor is Michael Emenalo a Monaco együtteséhez távozott, azóta ideiglenes jelleggel Marina Granovskaia intézi a csapat ügyeit. Ezt a hézagot kívánná betölteni a Chelsea Petr Cech-hel, aki a jövőben a klub átigazolási politikájába is beleszólást kaphat, valamint kapocs lehet a vezetőedző és az igazgatóság között.

A rutinos hálóőr sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta a híreszteléseket, Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott, a finálé után hoz döntést jövőjéről.

A rutinos kapus korábban négy alkalommal nyert Premier League-et, 1-1 alkalommal pedig Bajnokok Ligáját és Európa Ligát a Chelsea-vel. Kérdés, az üzlet létrejötte esetén új trénerrel kell-e majd dolgoznia, hiszen Maurizio Sarri iránt a Juventus és a Roma is élénken érdeklődik.

Fel