Labdarúgás

A Bundesligát vezető Leverkusen edzője eltökélt, de óvatos

Az, hogy hat év után először ismét a Bayer Leverkusen vezeti a német labdarúgó-bajnokságot, a vezetőedző, Peter Bosz számára csak egy szép pillanatkép.

Mindannyian tudjuk, hogy egyelőre csak tizenegy forduló ment le. Ha 33 kör után is így állnánk, akkor azt mondanám, “Hé, vigyázzatok!”. De nem tizenegy mérkőzés után” – mondta a Skynak adott interjúban a holland tréner.

A Bayer szerdán az 1. FC Köln otthonában lép pályára, majd szombaton következik a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München elleni hazai összecsapás. Bosz úgy fogalmazott: ő mindkét feladatot komolyan veszi.

Számomra minden mérkőzés rangadó. – jelentette ki az 57 éves szakember. – Minden meccset meg akarunk nyerni. És nálunk az a mentalitás, hogy nem tekintünk nagyon előre, csak a következő feladatra összpontosítunk. Mindegy, hogy otthon vagy idegenben és hogy ki az ellenfél, csak győzni akarunk.”

A Bayer Leverkusen veretlenül vezeti a tabellát, egy ponttal gyűjtött eddig többet, mint a második helyen álló Bayern München.

Fel