Labdarúgás

A Borussia Dortmund kirúgta Favre edzőt

A VfB Stuttgart elleni kínos 1: 5 Lucien Favre utolsó mérkőzése volt a Borussia Dortmund edzőjeként. A Bundesliga klubja majdnem két és fél év után bocsájtja el edzőjét. 

Lucien Favre már nem a Borussia Dortmund edzője. A svájcit a VfB Stuttgart elleni kiábrándító, 5–1-es vereséget követő napon bocsátották el. A klub megerősítette a megfelelő sajtóhíreket, és segítőjét, Manfred Stefest is útjára engedték. A BVB az elmúlt öt tétmeccs közül csak egyet nyert meg, és ez a negatív tendencia nyilvánvalóan Favre kirúgásához vezetett. A klub szerint utódja Edin Terzic segédedző lesz “a szezon végéig”.

Favre 2018 nyarán vette át a Fekete – Sárgákat Peter Stögertől, szerződése valójában 2021 nyaráig szólt. Azóta Favréra többször rámondták, hogy nem a megfelelő edző a nagy győzelmek eléréséhez.

Szerintem kár, hogy most lett vége. Két nagyon sikeres évünk volt, és van egy csapatunk, amely idén is sikeres szezont játszhatott volna. Ebben továbbra is meg vagyok győződve” – ​​mondta a 63 éves svájci vasárnap az egyik német sajtóügynökségnek.

Fel