Connect with us

Egyéni Sportok

A birkózószövetség a sérülések megelőzésére okítja bíróit

A birkózószövetség a sérülések megelőzésére okítja bíróit


A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) bíróképző programjába új elemként beépíti a sérülések megelőzésének oktatását.

    Az insidethegames.biz oldal híre szerint az UWW a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia tapasztalatainak kiértékelését követően alkotta meg az oktatás anyagát, mivel Argentínában a bíróknak proaktív módon kellett beavatkozniuk a kétes helyzeteknél a súlyos sérülések elkerülése érdekében.


    A program célja, hogy a mérkőzésvezetők felismerjék azokat a szituációkat, melyekből komoly sérülés alakulhat ki.


    Az oktatás kidolgozásához alaposan tanulmányozták és kiértékelték a 110 versenyzővel megrendezett ifjúsági olimpia, illetve az azévi, 658 birkózó részvételével zajlott junior világbajnokságon történteket. A szövetség közlése szerint előbbin 100 versenyzőre vetítve 4,54 sérülés történt, míg utóbbin 10,64, ráadásul a sérülések a vb-n lényegesen súlyosabbak voltak, mint az ifjúsági olimpián.


    “Arra a következtetésre jutottunk, hogy az azonnali és megfelelő bírói beavatkozással megelőzhetőek a veszélyes akciók és szabálytalanságok, így radikálisan csökkenteni lehet a súlyos sérülések számát a birkózásban” – jelentette ki Babak Shadgan, aki az UWW-t képviselte a nemzetközi sportszövetségek orvosi bizottsági vezetőinek találkozóján,  Monacóban.


    A birkózószövetség azt is jelezte, hogy a Shadgan által az ülésen prezentált oktatási anyag kapcsán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság orvosi bizottsága workshopot tart majd.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Egyéni Sportok