Labdarúgás

A Barcelona új szerződést kínál Messinek!

Az argentin zsenin nem fog az idő, elképesztő formában van, a Barcelona elnöke pedig elhatározta, pályafutása végéig a klubnál tartaná őt.

Lionel Messi – aki 13 év korában csatlakozott a Barcelona akadémiájához – legutóbb 2017 novemberében írt alá négy évre szóló szerződést munkaadójával.

A 31 esztendős, ötszörös aranylabdás támadó az idei szezonban is szenzációs formát mutat, 39 tétmérkőzésen 42 gólt szerzett. A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu szeretné, ha Messi a „Gránátvörös-kékek” játékosaként akasztaná szögre cipőit.

30 fölött is megállíthatatlan: 42 gól, 21 gólpassz a szezonban – Kép: Twitter

„Szeretnénk, ha rövidesen új szerződést írna alá, ez a terv. Még elég fiatal, ezt úgy gondolom minden héten bizonyítja és van még egy két évre szóló kontraktusa.”

„Messi neve összeforrt a Barcával, kapcsolata a klubbal örök és túlnyúlik azon, amit a pályán tesz. Pelével tudok párhuzamot vonni, aki mindig a Santos játékosa volt. Szeretnék, ha Messi mindig hozzánk tartozna játékosként, majd azután más formában is.”

„Csak remélni tudjuk, hogy igazán hosszú karrierje lesz és minél tovább élvezhetjük a játékát. Messi áthatolt a futball összes korlátán. Mindenki csodálja őt, az ellenfél szurkolói is elismerik minden stadionban.”

Messi mindeddig kilenc La Liga és négy Bajnokok Ligája elsőséget, valamint hat kupagyőzelmet gyűjtött be a Barca mezében. Csapata nyolc pontos előnnyel áll a spanyol bajnokság élén és a Manchester United ellen mérkőzik meg a BL idei kiírásának negyeddöntőjében.

Fel