Connect with us

Spanyol Foci

A Barca edzője nem lelkesedik a La Liga folytatási tervéért

A Barca edzője nem lelkesedik a La Liga folytatási tervéért


Enrique Setién, a spanyol labdarúgó-bajnokságban címvédő és listavezető FC Barcelona vezetőedzője nincs meggyőzve arról, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezon folytatható lesz úgy, ahogyan azt a La Liga irányítói elképzelték.

A bajnokság március 10. óta szünetel, ugyanakkor Javier Tebas, a La Liga elnöke azt mondta, a mérkőzéseket – nagy valószínűséggel nézők nélkül – május 29-től, június 7-től, vagy június 28-tól újra megrendezhetik. Hozzátette, hogy a spanyol futballklubok vesztesége egymilliárd euró körül lehet, ha az idényt nem tudják befejezni.

A pontvadászat folytatására kidolgozott tervben kéthetes edzőtábor szerepel a csapatok számára, és ezen csak a játékosok, a szakmai stáb, valamint kis létszámban a klub bizonyos dolgozói vehetnek részt. Az edzőtábor előtt minden résztvevőn elvégeznék a koronavírus-tesztet, és az ellenőrzés folyamatos maradna.

„Mindenki készen akar állni a szezon folytatására, de ez nem történhet meg egészen addig, amíg az egészségügyi szervek nem garantálják, hogy nem lesz semmi probléma” – nyilatkozta Sétien csütörtökön.

Hozzátette, szerinte amit a tervezetben leírtak, az nem megvalósítható, logisztikai szempontból pedig „nagyon nehezen kivitelezhető”.

Spanyolországban eddig több mint 19 ezer áldozata van a világjárványnak, de a kormány a héten valamelyest lazított a korábban elrendelt szigorú korlátozásokon.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Spanyol Foci