Kézilabda

A Balingen edzője húzóemberként számít új magyar légiósára

Leimeter Csaba válogatott kézilabdázó reményei szerint húzóembere lesz majd a német HBW Balingen/Weilstetten csapatának, amelyhez nyáron igazol.

    A közmédiának elmondta: folyamatosan követi leendő együttese eredményeit, és mivel a gárda a feljutás legnagyobb esélyese – a bajnoki szezon felénél négypontos előnnyel vezeti a német másodosztály tabelláját -, nagyon reménykedik abban, hogy a következő idényben már az élvonalban szerepelhetnek.


    Hozzátette: a Balingen már tavaly nyáron megkereste – miután megsérült a csapat egyik jobbátlövője -, de akkor nem sikerült megegyeznie jelenlegi klubjával, a Bajnokok Ligájában csoportkörös horvát PPD Zagrebbel. Onnantól viszont folyamatos volt a németek érdeklődése, és mivel nyáron lejár a szerződése, végül megszületett az egyezség.


    „Több megkeresésem is volt, Németországból, Franciaországból és itthonról is, de a Balingenen érződött a legjobban, hogy engem szeretnének több szempontból is. Emiatt azt éreztem, hogy megbízhatok bennük, és a részükről is teljes bizalmat éreztem a tárgyalások során” – nyilatkozta.


    A jobbátlövő kiemelte: a Bundesligában „nagyon komoly tempót kell bírni”, és mind a 34 mérkőzés közel olyan színvonalú, mint egy BL-meccs. Hozzátette: ez biztosan igénybe fogja majd venni a szervezetét, de kellő odafigyeléssel reményei szerint ezzel nem lesz gond, a sérülések elkerülik és sokat fejlődik.


    „Nagyon sokat beszélgettem a vezetőedzővel, többször elmondta, hogy nekik egy ilyen szintű játékos kell, aki mind védekezésben, mind támadásban a csapat húzóembere lesz, bízom benne, hogy ez így is lesz” – mondta.


    A 28 éves Leimeter a zágrábi időszakot megelőzően a PLER, a Tatabánya, a Budakalász és a Csurgó csapatát erősítette. A magyar válogatottban eddig 11-szer szerepelt, és bár ott volt a keretben a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, pályára nem lépett.

Fel